«Ένας υπουργός αυτο-γελοιοποιείται» – Τα 3 ερωτήματα για τον Παλαιστίνιο με τη σημαία

Τρία ερωτήματα για τον 22χρονο που ύψωσε την παλαιστινιακή και την ελληνική σημαία θέτει στον Γιάννη Οικονόμου ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης

Βλέπουμε έναν υπουργό να «αυτο-γελοιοποιείται» υπογραμμίζει ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης και καλεί τον Γιάννη Οικονόμου να απαντήσει σε τρία εύλογα ερωτήματα αναφορικά με την υπόθεση του 22χρονου που ύψωσε την ελληνική και παλαιστινιακή σημαία στο Σύνταγμα.

«Εδώ βλέπουμε έναν υπουργό να αυτο-γελοιοποιείται μέσω δουλοπρέπειας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, σχολιάζοντας την ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ο οποίος έσπευσε να κάνει λόγο για «σύλληψη» του νεαρού, παρόλο που στο σχετικό tweet της αστυνομίας -που συνόδευε την ανάρτησή του- η ΕΛΑΣ μιλούσε για προσαγωγή. Μάλιστα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης που μίλησε αργότερα αναφέρθηκε σε προσαγωγή και όχι σύλληψη.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης καλεί τον Γιάννη Οικονόμου να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

1. Πότε συνελήφθη ο 22χρονος; Ήταν αυτόφωρο το «αδίκημα» που έλαβε χώρα την Κυριακή και σήμερα είναι Τρίτη;

2. Του απαγγέλθηκε κατηγορία; Ποια;

3. Αφέθηκε ελεύθερος με εισαγγελική εντολή;

Ο Γιάννης Οικονόμου στην ανάρτησή του ισχυρίζεται ότι «ύστερα από ενδελεχή έρευνα της ελληνικής αστυνομίας συνελήφθη το άτομο που την Κυριακή, στο πλαίσιο διαδήλωσης στο Σύνταγμα, τοποθέτησε παλαιστινιακή και κατόπιν ελληνική σημαία σε στύλο» και ότι παραπέμπεται στην δικαιοσύνη. Σπεύδει παράλληλα να δώσει εύσημα στην ΕΛΑΣ που -όπως αναφέρει- «σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο και πολλαπλώς φορτισμένο περιβάλλον δρα συνετά και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των δημοκρατικών κανόνων».

Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος, ανέβηκε σε κολώνα φωτισμού και ύψωσε την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία, με τα ακροδεξιά τρολ – και μόνο– να «βλέπουν» ότι ο νεαρός Παλαιστίνιος κατέβασε την ελληνική σημαία και ανέβασε την παλαιστινιακή. Ωστόσο σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνεται ξεκάθαρα ότι  στην κολώνα υπήρχαν 2 ελληνικές σημαίες που ο 22χρονος δεν πειράζει καθόλου. Αντίθετα ανεβαίνει σε ψηλότερο σημείο και τοποθετεί μια παλαιστινιακή και η ελληνική σημαία μαζί.

Παρόλα αυτά η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι «τις πρωινές ώρες σήμερα (7/11)  ταυτοποιήθηκε και προσήχθη 22χρονος, υπήκοος Παλαιστίνης, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο το οποίο αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υψώνει τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023».

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση λέει ότι εξετάζει μέχρι και την απέλαση του νεαρού, με το θέατρο του παραλόγου να συνεχίζεται και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος άρχισε να τα «μασάει όταν δέχτηκε ερωτήσεις, αναφορικά με την υπόθεση, κατά την ενημέρωση των ων πολιτικών συντακτών.  Από τη μία είπε ότι δεν ξέρει την υπόθεση με λεπτομέρειες, καθώς δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία όπως ισχυρίστηκε, ωστόσο από την άλλη απάντησε ότι θα υπάρξει απέλαση αν διαπιστωθεί ότι ο 22χρονος κατέβασε την ελληνική σημαία.

Πηγή: www.avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.