Home Latest Προοδευτικό Φόρουμ για την Ελληνο-Παλαιστινιακή Αλληλεγγύη: Πλήγμα για τον ελληνικό και παλαιστινιακό...

Προοδευτικό Φόρουμ για την Ελληνο-Παλαιστινιακή Αλληλεγγύη: Πλήγμα για τον ελληνικό και παλαιστινιακό λαό η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ

Δελτίο τύπου του Προοδευτικού Φόρουμ για την Ελληνο-Παλαιστινιακή Αλληλεγγύη.

23 Οκτωβρίου 2023

«Η επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός, επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, στο Ισραήλ και η συνάντησή του με τον Νετανιάχου, αποτελεί πλήγμα τόσο για τον ελληνικό όσο και για τον παλαιστινιακό λαό και απάρνηση όλων των αξιών και αρχών στις οποίες βασίστηκε η ελληνική εθνική ανεξαρτησία και το Σύνταγμα, στις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αναφέρει το Προοδευτικό Φόρουμ για την Ελληνο-Παλαιστινιακή Αλληλεγγύη.

«Αυτή η επίσκεψη έρχεται σε μια περίοδο που το Ισραήλ διαπράττει τις χειρότερες φρικαλεότητες και γενοκτονία κατά του παλαιστινιακού λαού, όχι μόνο στη Γάζα, αλλά σε ολόκληρη την Παλαιστίνη. Το Ισραήλ, το οποίο ουσιαστικά παραβίασε τα εθνικά δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, τις δυνατότητές του και τη γη του μέσω του εγκλήματος της Νάκμπα το 1948. Συστηματικά παραβιάζει το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο και αψηφά όλα τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών από την κατοχή των υπόλοιπων εδαφών της Παλαιστίνης το 1967, μέσω της επέκτασης των παράνομων εποικισμών και της Εβραιοποίησης της Ιερουσαλήμ, τις φυλετικές διακρίσεις, την εβραϊκή υπεροχή, τους καθημερινούς φόνους και τυχαίες συλλήψεις κατά του παλαιστινιακού λαού. Εδώ και δύο εβδομάδες, το Ισραήλ, η κατοχική δύναμη, έχει πραγματοποιήσει μια συστηματική βάρβαρη επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού, στοχοποιώντας πολίτες, ορθόδοξες εκκλησίες, το Ευαγγελικό Νοσοκομείο και τζαμιά μέσω καθημερινών βομβαρδισμών» προσθέτει και συνεχίζει:

«Ο Νετανιάχου έχει μετατρέψει σπίτια πολιτών, μια σειρά από νοσοκομεία και σχολεία σε νεκροταφεία και σπηλιές, και μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει 4.900 Παλαιστίνιους, στην πλειονότητά τους παιδιά και βρέφη, επιπλέον των 120 στη Δυτική Όχθη.

Ο κ. Μητσοτάκης πήγε να εκφράσει τη στήριξή του στο Ισραήλ, το οποίο στην ουσία αποτελεί υποστήριξη στα εγκλήματα που διαπράττει. Μιλάει για το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται χωρίς να μιλάει για το δικαίωμα των Παλαιστινίων να ζουν και να υπερασπίζονται τον εαυτό τους από την πιο βάναυση κατοχή.

Θεωρεί ότι η αντίσταση είναι τρομοκρατία. Το Ελληνικό Μέτωπο Εθνικής Αντίστασης κατά της ναζιστικής κατοχής και της στρατιωτικής δικτατορίας ήταν τρομοκρατία;;».

Ο Marwan Toubassi, συνιδρυτής του Progressive Forum, είπε ότι το Ισραήλ υπερασπίζεται τη συνέχιση της δίωξης και της κατοχής του μόνο και σήμερα μέσω του εγκλήματος της γενοκτονίας και των προσπαθειών δημιουργίας μιας δεύτερης Nakba κατά του παλαιστινιακού λαού.

Ο Τουμπάσι ξεκαθάρισε ότι η σημερινή επίσκεψη Μτσοτάκη στο Ισραήλ δίνει το πράσινο φως στο Ισραήλ να συνεχίσει τα εγκλήματά του, όπως και η επίσκεψη Μπάιντεν και άλλων πρωθυπουργών και αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Τουμπασι πρόσθεσε, λέγοντας: «Αυτή η ατυχής θέση της δεξιάς ελληνικής κυβέρνησης δεν εκφράζει τις έντιμες θέσεις του φιλικού ελληνικού λαού, την κληρονομιά του, την πολιτική του ιστορία και την ιστορική σχέση που έφερε κοντά τους αείμνηστους ηγέτες Ανδρέα Παπανδρέου και Γιάσερ Αραφάτ και όλες τις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις, που βγήκαν με καθημερινές διαδηλώσεις πριν από μια εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων χιλιάδων, στους δρόμους όλων των ελληνικών πόλεων.» Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό ενάντια στα βάρβαρα εγκλήματα του Ισραήλ.

Όσο για τον Κώστα Ήσυχο, συνιδρυτή του φόρουμ και πρώην Υπουργό Άμυνας, τόνισε τις θέσεις όλων των τομέων και ομάδων του ελληνικού λαού, που αντικατοπτρίζονται στις καθημερινές διαδηλώσεις και δραστηριότητες που γίνονται σε όλες τις πόλεις, σε αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και καταγγέλλοντας τη συνέχιση της αποικιακής κατοχής και των εγκλημάτων που διαπράττει, όμοια των οποίων δεν έχουμε ξαναδεί, ακόμη και στην εποχή του ναζιστικού τέρατος στην Ευρώπη.

Ο Ήσυχος πρόσθεσε ότι το Προοδευτικό Φόρουμ Αλληλεγγύης βλέπει σε αυτή τη σημερινή επίσκεψη τι συνιστά ζημιά στα συμφέροντα του ίδιου του ελληνικού λαού και ότι η επίσκεψη εκφράζει επίσης πλήρη υποταγή στις οδηγίες της αμερικανικής πολιτικής εταίρου επιθετικότητας κατά του παλαιστινιακού λαού και όλων των λαών της περιφέρειας.

Πηγή: thepressproject.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης, Τσίπρας και Νετανιάχου μας μπλέκουν σε μεγάλο πόλεμο!