Μητσοτάκης – Νετανιάχου: Τους τάδωσε όλα τον γράφουν κανονικά!

Πού πήγαν οι δεσμεύσεις του Ισραήλ στον Μητσοτάκη για την προστασία της Μονής Αγίου Πορφυρίου;

20 Οκτωβρίου 2023

Διαβάζουμε τα ρεπορτάζ από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίο στο μέγαρο Μαξίμου στις 11 Οκτωβρίου, τέσσερις μέρες μετά την έναρξη των βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας:

«Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του, μεταξύ άλλων, για τη Xριστιανική παρουσία στους Αγίους Τόπους και ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι η κυβέρνηση έχει έρθει σε επαφή με την Ισραηλινή πλευρά για να προστατευθεί η Μονή Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα από πλήγματα των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης είχε προηγηθεί αγωνιώδες αίτημα του Πατριάρχη Ιεροσολύμων στο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός ανέλαβε τις σχετικές πρωτοβουλίες. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπήρξε επικοινωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, στον οποίο δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι όπως έχουν δεσμευτεί οι ισραηλινοί δεν κινδύνευαν τα μνημεία, ειδικά ο Άγιος Πορφύριος.

Χθες οι Ισραηλινοί μάλλον έδειξαν πόσο «σέβονται» τον Μητσοτάκη – το έδειξαν και με τη «ματαίωση για λόγους ασφαλείας» της επίσκεψής του στο Τελ Αβίβ – βομβαρδίζοντας αλύπητα την Μονή του Αγίου Πορφυρίου!

Βοήθειά μας!

Β.Σκ.

Πηγή: www.ieidiseis.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.