«Μπαλωθιά» Σταθάκη για Κασσελάκη: Πρωτοφανής άγνοια- Καλά κάνει και κρύβεται

Ο Γιώργος Σταθάκης προστέθηκε στα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που “πυροβολούν” ευθέως τον Στέφανο Κασσελάκη, κάνοντας λόγο για “άγνοια” σε κορυφαία πολιτικά θέματα, όπως τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

22 Σεπτεμβρίου 2023

Είναι αλήθεια πως το λάθος Κασσελάκη σχετικά με το ψευδοκράτος στην Κύπρο ήταν βαρύ και ο πρώην υπουργός συντάχθηκε με όσους θεωρούν πως ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “κρύβεται” για να μη φανεί ότι δεν έχει θέσεις για πολύ βασικά θέματα.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Σταθάκης έγραψε στα social media:

“Ο Κασσελάκης είναι ο πρώτος έλληνας πολιτικός, εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, ανεξαρτήτως κόμματος, που δεν ξερει ότι τα Κατεχόμενα είναι «ψευδοκράτος», ο πιο διαδεδομένος πολιτικός όρος ever. Η Κύπρος είναι ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ, μέλος της ΕΕ. Ο ίδιος είπε οτι το ξέρει, αλλα δεν ξέρει καλά ελληνικά.
Θα τον πίστευα, αλλά με τη μουσουλμανικη μειονότητα επίσης δεν τα πήγε καλά, και στα ελληνικα και στα πολιτικά. Εμφανώς αγνοεί τη Συνθήκη της Λωζάνης. Φαντάζομαι τι θα συνέβαινε αν χρειαζόταν να εξηγήσει τα ελληνοτουρκικά!!!!!!
Ο υποψηφιος Πρόεδρος του Συριζα καλά κάνει και κρύβεται απο την τηλεόραση εδώ και 15 ημέρες και δεν δίνει συνεντεύξεις ή αρνείται τα debate. Θα είχαμε εντυπωσιαστεί από την άγνοια, όχι των ελληνικών, αλλά των μεγάλων θεμάτων της οικονομίας και της Πολιτικής (βλ. Αποκαλυπτική η  συνέντευξη με Χαρίτο στο Κόντρα).
Η Πολιτική είναι πολυ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ γιατι αφορά τις ζωές των ανθρώπων, εκατομμυριων ανθρώπων. Ας σοβαρευτούμε!!!!!!!”
Θυμίζουμε πως προηγήθηκε η πρόσκληση-πρόκληση της Έφης Αχτσιόγλου στον Στέφανο Κασσελάκη να πει τις θέσεις του για τα ελληνοτουρκικά. Σε ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντάει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Μάλιστα δευτερόλεπτα μετά έσπευσε να διορθώσει τα λεγόμενα του μετά από παρατήρηση δημοσιογράφου λέγοντας  «…του ψευδοκράτους». «Ενας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα, δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και στο ακέραιο και την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο» συνέχισε.

Λίγο αργότερα, τα ξημερώματα της Παρασκευής ανέβασε βίντεο με το οποίο απολογήθηκε για το λάθος του, το οποίο απέδωσε στην κούραση, αλλά και στο γεγονός ότι λείπει χρόνια στο εξωτερικό και ορισμένες λέξεις στα ελληνικά δεν του έρχονται εύκολα στο μυαλό.

Να σημειωθεί ότι η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ξεκίνησε με ένα άλλο ζήτημα της επικαιρότητας, το εργασιακό νομοσχέδιο που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής νωρίτερα την Πέμπτη, το οποίο και επέκρινε. «Προφανώς είναι κάτι απαράδεκτο (το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης) και χθες συναντήθηκα με την ΑΔΕΔΥ και τους φορείς συνειδητοποιώντας τις μεγάλες αδικίες που γίνονται στα εργασιακά», υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και σε αυτό το θέμα, όμως, δημιουργήθηκε παρεξήγηση, καθώς η ΑΔΕΔΥ διέψευσε πως είχε συνάντηση μαζί του.

Για τη στρατιωτική θητεία, για την οποία επίσης του ζήτησε να πάρει θέση η Έφη Αχτσιόγλου, σε ένα άτυπο debate, ο κ. Κασσελάκης τάχθηκε υπέρ της κοινωνικής θητείας. Ενώ για την πρώτη γραμμή είπε πως θέση του είναι να υπάρχει επαγγελματικός στρατός.

«Ο σκοπός είναι ένας νέος να μην χάνει εννιά μήνες από τη ζωή του να κάνει σκοπιά μη παραγωγική» υποστήριξε από το Αιγάλεω ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, τασσόμενος υπέρ της «κοινωνικής θητείας». Ο ίδιος ξεχώρισε την πρώτη γραμμή, η οποία, όπως είπε, πρέπει να αποτελείται από επαγγελματικό στρατό, για να προσθέσει πως «, ο χρόνος που ξοδεύει ο καθένας του όταν είναι ενήλικας και μπαίνει σε μια θητεία, πρέπει να είναι παραγωγικός για τη ζωή του. Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να είναι κάτι το συνταρακτικό», κατέληξε.

Πηγή: www.reporter.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.