Νέα καταγγελία του Δικτύου Σπάρτακος: Στείλανε στις πλημμύρες τον παλιότερο εξοπλισμό των μονάδων

8 Σεπτεμβρίου 2023

Σε νέα καταγγελία σχετικά με τη συνδρομή του στρατού στη διάσωση των αποκλεισμένων στα χωριά του θεσσαλικού κάμπου, προχώρησε η η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων – Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος».

Όπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση, στους φαντάρους και τα χαμηλόβαθμα στελέχη που στάλθηκαν να συνδράμουν τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους διατέθηκαν τα παλαιότερα μηχανήματα των μονάδων τους και σάπιες βάρκες, προκειμένου να μη φθαρεί το νεότερο υλικό.

«Η καταστροφή είναι τεράστια. Μέχρι αυτή την ώρα, επίσημα οι νεκροί είναι 10 και οι αγνοούμενοι 4, ωστόσο κανένας δεν γνωρίζει ποια θα είναι η εικόνα όταν υποχωρήσει η στάθμη του νερού.

Οι ώρες είναι δραματικές, με ανθρώπους να είναι εγκλωβισμένοι σε σπίτια και καταστήματα, ενώ κάτοικοι κάνουν έκκληση για βοήθεια, καθώς σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται χωρίς τροφή και νερό για περισσότερο από ένα 24ωρο.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με συνεχείς του παρεμβάσεις καταρρίπτει την άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και του ΑΓΕΕΘΑ Φλώρου, αποκαλύπτοντας ποια είναι η πραγματική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων, ποια τα προβλήματα.

Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, ενώ η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν κινείται με κριτήριο την Ανθρώπινη Ζωή.

Ζητήθηκε λοιπόν η συμβολή των μονάδων Μηχανικού από το Γ, Δ Σώμα Στρατού και την 1η Στρατιά.

Οι Αξιωματικοί όμως επέλεξαν να στείλουν τα παλαιότερα μηχανήματα των μονάδων, γιατί τα καινούργια τα έχουν έτοιμα για ενδεχόμενη Επιθεώρηση του Γενικού Επιθεωρητή Σπανού.

Τα μηχανήματα αυτά είναι περιορισμένης λειτουργικής χρήσης, λόγω μακράς αποθήκευσης τους, με το σκεπτικό ‘να δείξουμε στον ΓΕΠΣ τα καινούργια και άσε τα άλλα κρυμμένα’!

Ούτε το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον υπόλοιπο εξοπλισμό των Μονάδων του Μηχανικού.

Οι λαστιχένιες βάρκες και τα κουπιά είναι σάπια!

Για να έχουμε μια ιδέα για του τι πρόκειται, να αναφέρουμε ότι ο εξοπλισμός του Μηχανικού είναι βασικά μέρος της Αμερικανικής βοήθειας του 50′ και υπολείμματα του στρατού της Ανατολικής Γερμανίας που δόθηκαν στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις το 1992.

Πρόβλημα υπάρχει επίσης με τις γαλότσες και τα αδιάβροχα που δεν επαρκούν ή βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

Συνφάνταροι και χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί μας αναφέρουν ότι σε μονάδα του Μηχανικού οι γαλότσες είναι νούμερα μόνο 41-42!

Θέτουμε επίσης το εξής ερώτημα:

είναι αλήθεια ότι ζητήθηκαν από τον Ελληνικό Στρατό

κινητά μαγειρεία
βυτία νερού
συσκευές απολύμανσης νερού

Τα έχει στη διάθεση του ο Ελληνικός Στρατός;

Ναι αυτός που δαπανά δεκάδες δις ευρώ για RAFALE, F-35, F-16 VIPER, φρεγάτες και κορβέτες….

έχει αυτά τα μηχανήματα για να βοηθήσει τους κατεστραμμένους πολίτες της Θεσσαλίας;

Αυτή είναι η υπεροπλία του Ελληνικού Στρατού που διαφημίζουν ο ΑΓΕΕΘΑ Φλώρος και ο ΥΕΘΑ Δένδιας;

Επίσης, οι συνφάνταροι και τα χαμηλόβαθμα στελέχη θεωρούν ακατανόητη τη διαταγή να φέρουν μαζί του οπλισμό και πυρομαχικά για την Ασφάλειας τους.

Έτσι τους είπαν…

Αλλά έτσι είναι.

Η κυβέρνηση για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της προπαγάνδισε ότι στον Έβρο αντιμετώπισε Υβριδικό Πόλεμο και το ΓΕΕΘΑ δαιμονοποίησε πρόσφυγες και μειονοτικούς πληθυσμούς, χαρακτηρίζοντας τους πράκτορες που έβαλαν τις πυρκαγιές!

Τώρα ποιοι είναι οι Εχθροί στη Θεσσαλία εναντίον των οποίων προετοιμάζεται ο Στρατός;  

Εξάλλου η κυβέρνηση ήδη έστειλε τα ΜΑΤ.

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.