Τουρκοκυπριακή εφημερίδα «ξεσκεπάζει» τους Ουκρανούς: Yφυπουργός και βουλευτής αγόρασαν σπίτια στα κατεχόμενα

Η Kıbrıs  (12.08.23) δημοσιεύει άρθρο του διευθυντή της τουρκοκυπριακής εφημερίδας, Οζέρ Κανλί, στο οποίο γράφει ότι ένας καλεσμένος σε εκπομπή της Kıbrıs TV ανέφερε ότι ένας Ουκρανός βουλευτής και ένας Ουκρανός υφυπουργός έχουν αγοράσει κατοικίες στις κατεχόμενες περιοχές, όπου μεταβαίνουν και περνούν μεγάλα χρονικά διαστήματα, αναφέρει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κύπρου.

Ο Κανλί υποστηρίζει ότι η «Η (λεγόμενη) “τβδκ” υπάρχει… Η (λεγόμενη) “τβδκ” είναι ζωντανή…» και προσθέτει και τα εξής:

«Η (λεγόμενη) “τβδκ” μια μέρα θα πάρει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο…

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από τρίτες χώρες που έχουν υιοθετήσει τη νόμιμη ύπαρξη του κράτους της  (λεγόμενη) “τβδκ” έχουν αποφοιτήσει από τα πανεπιστήμιά μας και έχουν φτάσει σε πολύ σημαντικές θέσεις στις χώρες τους. […]

Είναι επίσης γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι από άλλες χώρες έρχονται να εργαστούν και να εγκατασταθούν στη χώρα μας.

Υπάρχουν πολλοί Πακιστανοί, Τουρκμένοι, Ουζμπέκοι, Κιργίσιοι ανάμεσά μας τώρα.

Ακόμη και άνθρωποι από την Κίνα και την Κορέα ζουν μαζί μας.

Κάποιοι από αυτούς υπηρετούν αυτή τη χώρα ως ηλεκτρολόγοι, εργαζόμενοι στον τουρισμό, εργάτες στις κατασκευές, κάποιοι ως εργάτες καθαρισμού και συντήρησης.

Έχει γίνει ένα σοβαρό φαινόμενο ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων από ορισμένες σκανδιναβικές χώρες, από τη Γερμανία, από την Ουκρανία και από τη Ρωσία έχουν αγοράσει σπίτια στην (λεγόμενη) “τβδκ”και έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας.

Για το λόγο αυτό υπάρχει ακόμη και γλωσσικό πρόβλημα στα σχολεία μας.

Ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους, υπάρχουν εκείνοι που έχουν καταλάβει πολύ σημαντικές θέσεις και ακόμη και εκείνοι που εξακολουθούν να υπηρετούν.

Ένας καλεσμένος που μίλησε στην τηλεόραση της KIBRIS τις προάλλες είπε ότι ένας Ουκρανός βουλευτής και ένας αναπληρωτής υπουργός αγόρασαν σπίτι στην (λεγόμενη) “τβδκ”, ήρθαν στην (λεγόμενη) “τβδκ” και ζουν στα σπίτια τους εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και βέβαια, υπάρχουν πολλοί Βρετανοί που ζουν στην (λεγόμενη) “τβδκ” για μεγάλο χρονικό διάστημα…

Για μεγάλο χρονικό διάστημα έλεγαν ότι οι φοιτητές που αποφοίτησαν από τη χώρα μας και οι άνθρωποι τρίτων χωρών που ζουν στη χώρα μας θα είναι μια μέρα οι φυσικοί μας πρεσβευτές στον κόσμο, αλλά κάποιοι κύκλοι δεν το πίστευαν και δεν τους ενδιέφερε. Τώρα όμως έχουν έρθει αυτές οι μέρες […]».

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.