ΕΕΚ: Για την ήττα του ΝΑΤΟ – Πόλεμος στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών

Αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική διαδήλωση ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ – Τετάρτη 12 Ιουλίου, 7:30 μ.μ. Σταθμός Μετρό Μέγαρο Μουσικής

10 Ιουλίου 2023

Την Τρίτη και Τετάρτη 11 και 12 Ιουλίου, στο Βίλνιους, πρωτεύουσα της Λιθουανίας, γίνεται η κρίσιμη Σύνοδος του ΝΑΤΟ για να προωθήσει τα πολεμικά του σχέδια και μέτρα κατά της Ρωσίας. Έχοντας ανοίξει έναν αιματηρό πόλεμο στην Ουκρανία, χρησιμοποιούν τους λαούς και πρώτα πρώτα τον ουκρανικό σαν “κρέας στα κανόνια”, με στόχο να εξασθενίσουν και μετά να τεμαχισουν και να αποικιοποιήσουν τη Ρωσία, με επόμενο στόχο την Κίνα. Πόλεμος στο εξωτερικό και εσωτερικός ταξικός πόλεμος, είναι η απάντηση του χρεοκοπημένου καπιταλισμού στις εσωτερικές του αντιφάσεις.

Τα σχέδια ένταξης της Ουκρανίας και μεταφοράς πυρηνικών όπλων σε απόσταση αναπνοής από τη Μόσχα είναι οι πυροδότες του αιματηρού πολέμου, με όργανα το φασιστοειδές καθεστώς του Κιέβου και τους ναζιστές οπαδούς του Μπαντέρα. Από τη σύνοδο της Μαδρίτης πριν ένα χρόνο, με τη “Νέα Στρατηγική Αντίληψη” του ΝΑΤΟ, η Ρωσία, αλλά και η Κίνα έχουν επισήμως αναγορευτει ως οι στρατηγικοί αντίπαλοι. Η Κίνα, ο πιο ισχυρός ανταγωνιστής των ΗΠΑ στο οικονομικό πεδίο, και η Ρωσία, με την κληρονομημένη από την ΕΣΣΔ στρατιωτική πυρηνική ισχύ, είναι για τον ιμπεριαλισμό οι αντίπαλοι που πρέπει να υπονομευτούν, να πιεστούν, να τεμαχιστουν και να διαλυθούν.

Το στρατηγικό σχέδιο των ΗΠΑ, που ξεδιπλώνεται από την επομένη της κατάρρευσης/ενδόρρηξης της ΕΣΣΔ το 1991 και συμπυκνώνεται ως δόγμα Μπρεζίνσκι από το 1997, στοχεύει στον τεμαχισμό σε τουλάχιστον σε τρία κράτη της Ρωσικής ομοσπονδίας, ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος και η αποικιοποίηση της τεράστιας αυτής περιοχής, που είχε αποσπαστεί με την Οκτωβριανή σοσιαλιστική επανάσταση από τη άμεση καπιταλιστική εκμετάλλευση, σπάζοντας την περιβόητη καπιταλιστική αλυσίδα. Και παρότι η σημερινή Ρωσία δεν είναι η Σοβιετική Ένωση αλλά μια χώρα στο δρόμο της καπιταλιστικής παλινόρθωσης σε αδιέξοδο, ο ιμπεριαλισμός, στη δική του αδιέξοδη κρίση έχει ανάγκη να ολοκληρώσει την καταστροφή του 1991. Έτσι οι ιμπεριαλιστές της Δύσης ανοίγουν την πόρτα για ένα Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον πυρηνικό όλεθρο.

Ήδη, στην Ουκρανία ο γηραλέος βρετανικός ιμπεριαλισμός μεταφέρει βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, ενώ ο Μπάιντεν εξαγγέλλει την απόφασή του να προμηθεύσει το φασιστοειδές καθεστώς Ζελένσκι με βόμβες διασποράς, απαγορευμένες από τις διεθνείς συμβάσεις.

Στο πλευρό των ΗΠΑ και ΕΕ, η δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλο το πολιτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε πολεμικό ορμητήριο και βάση εφοδιασμού του καθεστώτος Ζελένσκι με όπλα (από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τις λοιπές βάσεις). Και ο υπερφίαλος Μητσοτάκης, μόνος από όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες, έχει ρητά διακηρύξει ότι “βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία”. Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του θανάτου!

Την ίδια στιγμή, επιχειρεί να βρει, μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι νατοϊκοί σχεδιασμοί ένα modus vivendi με την Τουρκία και “καταπίνει την κάμηλο”, την διαγραφή της Κύπρου από τους Νατοϊκούς χάρτες και την αντικατάστασή της με γεωγραφικές συντεταγμένες(!), κατ’ απαίτηση του Ερντογάν.

O ιμπεριαλισμός του ΝΑΤΟ είναι ο βασικός εχθρός της εργατικής τάξης και των λαών. Και στη χώρα μας η κυβέρνηση των ιμπεριαλιστικών κυνηγόσκυλων. Ήττα του ΝΑΤΟ στον πόλεμο δια πληρεξουσίου στην Ουκρανία κατά της Ρωσίας! Δεν είναι οι παλινορθωτές του καπιταλισμού με Βοναπάρτες ολιγάρχες και μισθοφόρους που θα φέρουν τη νίκη σε έναν παρατεταμένο και επικίνδυνα κλιμακούμενο πόλεμο αλλά η επαναστατική κινητοποίηση των ίδιων των μαζών στην πρώην Σοβιετική Ένωση, στην Ευρώπη και διεθνώς. Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο βασικός εχθρός είναι στη δική μας χώρα.

Οι πολιτικές των ίσων αποστάσεων που προπαγανδίζουν οι δήθεν αριστεροί και ψεύτικοι κομμουνιστές, αυτοί που διαδηλώνουν και στη Ρωσική και στην Αμερικάνικη πρεσβεία, όλοι όσοι πάντα φροντίζουν μαζί με τις αντιιμπεριαλιστικές κορώνες να βάλουν κατά της Ρωσίας, αυτοί που έχουν ξεχάσει τι υποφέρει ο λαός του Ντονμπάς και τα δικαιώματά του, είναι εκδήλωση υποταγής στην πολιτική και ιδεολογική πίεση του ιμπεριαλισμού και της “δικής μας”, της ελληνικής μπουρζουαζίας. Κάτω οι πλαστές και υποκριτικές “ίσες αποστάσεις”, κανένα άλλοθι στον πρωταίτιο ένοχο του πολέμου, το ΝΑΤΟ.

Εμπρός για την επαναστατική διεθνιστική πάλη των εργατών και των λαών στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο. Να χτίσουμε επαναστατικά διεθνιστικά κόμματα και την επαναστατική Διεθνή των εργατών, την Τέταρτη Διεθνή.

Διαδηλώνουμε την Τετάρτη 12 Ιουλίου, 7:30 μ.μ. Σταθμός Μετρό Μέγαρο Μουσικής

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα

Πηγή: www.neaprooptiki.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.