Στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών προαναγγέλλει κλείσιμο “φιλορωσικών” σάιτ μετά τις εκλογές

«Λαγός» η «πρόταση» από υπάλληλο του ΥΠΕΞ για κλείσιμο μη αρεστών ιστοσελίδων; Σιωπή και ανόητες δικαιολογίες

26 Μαΐου 2023

Η πρόταση για «λουκέτο σε ιστοσελίδες» με πρόσχημα τον…πόλεμο κατά της Ρωσίας, έγινε γραπτώς από στέλεχος του ΥΠΕΞ , το οποίο συμμετέχει και στην επιτροπή της ΝΔ για θέματα εξωτερικής πολιτικής!!!

Το militaire.gr     δημοσίευσε χθες την είδηση    για την …πρόταση ,αφού πρώτα είχε επικοινωνήσει με το ΥΠΕΞ. Αναμέναμε την αντίδραση η οποία επισήμως δεν ήρθε ποτέ…Ανεπισήμως ο υπάλληλος του ΥΠΕΞ που σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετεί σε υπηρεσία που προϊσταται ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος «θα κληθεί σε απολογία»…Από ποιον και πότε; Όπως κλήθηκε και για τα άκρως επιθετικά του σχόλια κατά της Ρωσίας, που ξεπέρασαν κατά πολύ τα όρια; Κλήθηκε σε απολογία γι ΄ αυτά και ποιες ήταν οι συνέπειες; Μεταξύ άλλων τα σχόλια του αναφέρονταν και στις γυναίκες της Ρωσίας με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Παρόλα αυτά απλά θα τον καλούσαν σε απολογία.

Κάποιοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν όσα πρότεινε για λουκέτο σε ελληνικές ιστοσελίδες! Δηλαδή υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του για να υπηρετεί στο ΥΠΕΞ και στην επιτροπή για εξωτερικά θέματα της ΝΔ και είναι «γραφικός» όταν γράφει και προτείνει να κλείσουν ιστοσελίδες που δεν είναι αρεστές; Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Ιδού τι έγραψε. Όπως προκύπτει έχει μελετήσει πως μπορεί να υλοποιηθεί η «πρόταση» του. 

Όλα αυτά στο ΥΠΕΞ όπου υπουργός ήταν ο «μετριοπαθής» Νίκος Δένδιας. Βάζουμε πλέον τη λέξη μετριοπαθής σε εισαγωγικά, γιατί η μέχρι στιγμής αντίδραση του το επιβάλει πλέον…Ποια μετριοπάθεια όταν ανέχεσαι τέτοιες «προτάσεις» από το προσωπικό σου;

Αν υπήρξε οποιαδήποτε αντίδραση από την αποκάλυψη του militaire.gr για όσα γράψαμε; Εδώ γελάνε…

Η ΕΣΗΕΑ και τα λεγόμενα «συμβατικά» μέσα ενημέρωσης, κινητοποιούνται όπως φαίνεται για συγκεκριμένους δημοσιογράφους, συγκεκριμένων μέσων και φαίνεται και κατά συγκεκριμένων πολιτικών χώρων. Δεν μας εκπλήσσει… Δεν θα πρέπει όμως κι εκείνους να τους εκπλήσσει πια η απαξίωση τους.

Όσοι θέλουν να αντιμετωπίσουν το γεγονός ως μια «επιπολαιότητα» ή «γραφικότητα» είναι ελεύθεροι να το κάνουν. Άποψη τους. Δεν το αντιμετωπίζουμε έτσι, έχοντας κάνει την αυτοκριτική μας για άλλες περιπτώσεις στις οποίες αποδειχτήκαμε μάλλον πολύ καλοπροαίρετοι και αφελείς. Όταν μας μιλούσαν για υποκλοπές θεωρούσαμε ότι υπήρχε στοιχείο υπερβολής σε ότι αφορούσε τον αριθμό των παρακολουθήσεων αλλά και κάποια πρόσωπα. Όταν έγιναν οι αποκαλύψεις καταλάβαμε ότι θα πρέπει να είμαστε μονίμως καχύπτοι , γιατί πόσες φορές να πέσεις από τα σύννεφα.

Σε όσους πάντως επιμένουν να μη θεωρούν σημαντικά γεγονότα όπως αυτά με τον υπάλληλο του ΥΠΕΞ και τα όσα προτείνει για κλείσιμο ιστοσελίδων να τους υπενθυμίσουμε ότι στις πολύ πρόσφατες εκλογές «κόπηκαν» με μεγάλη ευκολία και χωρίς πειστικές δικαιολογίες για τα περισσότερα πολλά πολιτικά κόμματα.

Πηγή: www.militaire.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

«Βασικό μέλημα της κυβέρνησης που θα προκύψει στις 25 Ιουνίου είναι να κλείσει ιστοσελίδες» ισχυρίζεται στέλεχος του ΥΠΕΞ!