Ελλάδα και Κύπρος απορροφώνται από το “μεγάλο Ισραήλ”

Στην ισραηλινή Israel Aerospace η Intracom Defence

10 Μαΐου 2023

Στην ISRAEL AEROSPACE INDUSTRIES Ltd (IAI) περνάει η Intracom Defence, θυγατρική της Intracom Holdings, με τη δεσμευτική συμφωνία που υπογράφτηκε χθες ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

Η ισραηλινή εταιρεία αποκτά το 90,91% (23,1 εκατ.) ονομαστικών μετοχών της INTRACOM DEFENSE ELECTRONICS (IDE), έναντι 60 εκατ. ευρώ, υπό τον όρο της ολοκλήρωσης όλων των όρων και αιρέσεων της συμφωνίας, μέχρι το τέλος του Ιουνίου.

Το υπόλοιπο 9,09% των μετοχών της Intracom Defence ανήκει σε στελέχη της εταιρείας. Για «ιστορική συμφωνία» κάνει λόγο η σχετική ανακοίνωση της Intracom, τονίζοντας ότι «η εξαγορά της εταιρείας που οραματίστηκε και δημιούργησε πριν 40 χρόνια ο Σωκράτης Κόκκαλης δημιουργεί μια τεράστια ευκαιρία και για άλλες ελληνικές επιχειρήσεις, που σιγά σιγά αναγνωρίζονται διεθνώς στους τομείς τους ως πρωτοπόρες».

Η Intracom Defence εξειδικεύεται στην παραγωγή εκτοξευτών, υποσυστημάτων πυραύλων, χερσαίων και θαλάσσιων τακτικών επικοινωνιών, υβριδικών γεννητριών και άλλων, ενώ η ισραηλινή IAI, με κύκλο εργασιών 5 δισ. δολαρίων το 2022, συνεργάζεται με ευρωπαϊκές χώρες και παρέχει προηγμένα και επιχειρησιακά συστήματα στη θάλασσα, την ξηρά, τον αέρα και το Διάστημα.

«Η συμφωνία αντικατοπτρίζει την αναγνώριση στις εξαιρετικές δυνατότητες μιας ξεχωριστής ελληνικής βιομηχανίας, της IDE, ως διεθνώς αναγνωρισμένης εταιρείας. Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στην ενίσχυση των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών και των ευρύτερων σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εργαζομένους και τη διοίκηση υπό τον κ. Τρουλλινό για τη γόνιμη πολυετή συνεργασία», είπε ο Σωκράτης Κόκκαλης, στη διάρκεια της επίσημης υπογραφής της εξαγοράς που έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης DEFEA.

«Εν όψει της αύξησης των αμυντικών προϋπολογισμών στην Ευρώπη και ως απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση για τα συστήματα αεράμυνας, στα οποία η αεροδιαστημική εταιρεία μας είναι παγκόσμιο όνομα, η συμφωνία συνιστά ένα ακόμη βήμα για την επέκταση των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων στην Ελλάδα ειδικότερα και την Ευρώπη γενικότερα», δήλωσε ο επικεφαλής της ισραηλινής εταιρείας Boaz Levy, που ήρθε από το Τελ Αβίβ στην Αθήνα για την υπογραφή.

Πηγή: www.efsyn.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.