DEFEA 2023: «Έκλεισε» η πώληση της Intracom Defense στην IAI
11 Μαΐου 2023
Η πιο σημαντική από τις συμφωνίες που υπογράφτηκαν στην DEFEA 2023, ήταν η απόκτηση της ηγέτιδας ελληνικής εταιρείας ηλεκτρονικών Intracom Defense (IDE) από την ισραηλινή IAI (Israel Aerospace Industries). Την τελική συμφωνία υπέγραψε ο πρόεδρος της εταιρείας, κύριος Σωκράτης Κόκκαλης, στο εκθεσιακό περίπτερο της εταιρείας στη DEFEA.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της DEFEA 2023, υπογράφτηκε η ενεργοποίηση της σύμβασης μεταξύ της ελληνικής εταιρείας EODH (Engineering-Office-Deisenroth Hellas) και της γερμανικής KMW (Krauss-Maffei Wegmann), η οποία αφορά στην κατασκευή των θωρακίσεων των αρμάτων Leopard του νορβηγικού στρατού.
Κατά τη δεύτερη ημέρα της διεθνούς έκθεσης, υπογράφτηκε μια ολοκληρωμένη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της γερμανικής εταιρείας AUTOFLUG GmbH και του ομίλου ελληνικών και γερμανικών εταιρειών ALTHOM GmbH και ALTHOM Engineering E.P.E. Η εν λόγω μακροχρόνια συνεργασία αφορά στον τομέα του σχεδιασμού και ανάπτυξης καθισμάτων ασφαλείας καθώς και στη δημιουργία τεχνικής τεκμηρίωσης.
Σημειώνεται, πως αυτή η συμφωνία συνεργασίας σηματοδοτεί το επόμενο βήμα σε μια συνεργασία μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων εταίρων που υπάρχει ήδη από το 2019.
Πηγή:www.militaire.gr
Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.
Διαβάστε επίσης
Κυπροϊσραηλινές σχέσεις: Πόσο πιο ετεροβαρείς μπορεί ακόμα να γίνουν;