«Το F-35 δεν θα «δουλέψει» εναντίον της Τουρκίας»!

27 Ιανουαρίου 2023

Το θέμα των εξοπλισμών τέθηκε με έμφαση στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε ότι θα ελεγχθεί και το τελευταίο ευρώ από τα 15 δις κατά τον ΥΦΕΘΑ Νίκο Χαρδαλιά που έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής οι εξοπλισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Έχουμε στρατηγική εξοπλισμών; Εξετάζουμε πως θα συντηρούμε σωστά τα όπλα που αγοράζουμε ώστε να έχουμε τις απαιτούμενες διαθεσιμότητες και να μην ξαναζήσουμε όσα ζήσαμε με τις αγορές μετά από τα Ίμια; Φροντίζουμε να κερδίζει η αμυντική μας βιομηχανία από τις πολυδάπανες αγορές;

Ο Υποπτέραρχος ε.α Δημήτρης Παντελάτος απαντά σε όλα τα ερωτήματα. Απαντά επίσης σε ερωτήματα για την αγορά του F-35. Είναι ένα αεροσκάφος που μας κάνει; Οι απαντήσεις του κ.Παντελάτου θα πρέπει έστω και τώρα να μας προβληματίσουν.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.