Καρανίκας, Γεωργιάδης και Ισραήλ

Νέες φιλοφρονήσεις Γεωργιάδη-Καρανίκα: «Παρεξηγημένος υπουργός ο κ. Αδωνις»

26 Ιανουαρίου 2023

Τα εγκαίνια του πρώτου εργοστασίου επεξεργασίας και εμπορίας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, το οποίο μάλιστα είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, έγιναν σήμερα, νωρίτερα, στην Κόρινθο, παρουσία του υπ. Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη.

Πρόκειται για τη μονάδα της ισραηλινής Tikum Olam, με τα εγκαίνια να γίνονται η αφορμή για ανταλλαγή φιλοφρονήσεων μεταξύ του Αδωνι Γεωργιάδη που χρειάστηκε να επέμβει πολλές φορές για την πραγματοποίηση της επένδυσης και του Νίκου Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ που είχε εισηγηθεί επί της διακυβέρνησης Τσίπρα την νομοθέτηση για να μπορέσουν να γίνουν επενδύσεις για φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε στην ομιλία του ειδικά τον Νίκο Καρανίκα και δήλωσε μετανιωμένος για τη φράση που είχε πει όταν ο συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εισηγούνταν το σχετικό νομοσχέδιο «το πρώτο ν/σ που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για τους μπάφους».

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, σπανίως έχω μετανιώσει τόσο πολύ για κάτι που έχω πει, όχι τόσο για την φαρμακευτική κάνναβη αλά για τον Νίκο Καρανίκα», είπε αρχικά ο Αδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας: «Θέλω να αναγνώρισω στον κ. Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ, τον φίλου του κ. Τσίπρα ότι ήταν ο πρωτοπόρος στην Ελλάδα για να ανοίξει αυτή η ιστορία. Και χαίρομαι κύριε Καρανίκα που είστε εδώ γιατί ήθελα αυτό να σας το αναγνωρίσω».

Λίγα λεπτά αργότερα στο βήμα του ομιλητή ανέβηκε ο Νίκος Καρανίκα και ανταπέδωσε τις φιλοφρονήσεις. Αφού δήλωσε συγκινημένος, μίλησε για ένα ένα παρεξηγημένο φυτό, την κάνναβη και έναν παρεξηγημένο υπουργό τον κ. Αδωνι, όπως είπε. «Μιλάμε για ένα παρεξηγημένο φυτό, την κάνναβη, το οποίο σήμερα το έχει αναλάβει να προχωρήσει μπροστά ένας παρεξηγημένος υπουργός, ο κ.Αδωνις. Και αυτή τη στιγμή να μιλάω εγώ που επίσης είμαι παρεξηγημένος από πολύ κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καρανίκας.

Αδωνις: Είχα πει μια εξυπνάδα, σπανίως μετανιώνω τόσο όσο για αυτή την κουβέντα για τον Καρανίκα

«Ηταν μια ιστορική ημέρα η σημερινή. Και για την εταιρεία και για την Κόρινθο και γιατί ανοίγει ένας δρόμος που δεν υπήρχε στην Ελλάδα. Για την παροχή στους Ελληνες ασθενείς φαρμακευτικής κάνναβης που έχει μια δύσκολη ιστορία και ένα προϊόν που θα εξάγουμε σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει με αυτό το εργοστάσιο και με αυτά που θα έρθουν.

Δεν έχω μάθει να καπηλεύομαι τον κόπο άλλων ανθρώπων ούτε να μην αναγνωρίζουμε πρότερα σφάλματα. Κάνουμε σφάλματα, μόνο ο θεός δεν αμαρτάνει. Θέλω να σας πως ότι η παρουσία μου σήμερα εδώ έχει και λίγο αστεία εκδοχή, μια ενδιαφέρουσα εκδοχή.

Πριν αρκετά χρόνια όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση ήμασταν στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και με ρώτησαν για τον κύριο Καρανίκα που είχε εισηγηθεί το ν/σ για την εμπορία φαρμακευτικής κάνναβης. Είχα πει μια από τις συνηθισμένες μου εξυπνάδες είχα πει συγκεκριμένα η πρώτη επένδυση που σκέφτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μπάφος. Είχε γίνει πραγματικά χαμός. Είχε πάρει έκταση. Θέλω να είμαι ειλικρινής, σπανίως έχω μετανιώσει τόσο πολύ για κάτι που έχω πει, όχι τόσο για την φαρμακευτική κάνναβη αλλά για τον κύριο Καρανίκα.

Διότι πρέπει να μάθουμε να τιμούμε αυτούς που ανοιγουν τους δρόμους, ασχέτως κομμάτων και σχέσεων. Αν μάθουμε να το κάνουμε, αύριο περισσότεροι θα τολμήσουν να ανοίξουν περισσότερους δρόμους και η πατρίδα μας θα κερδίσει περισσότερα πράγματα.

Θέλω να αναγνωρίσω στον κ. Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ του φίλου του κ. Τσίπρα ότι ήταν ο πρωτοπόρος στην Ελλάδα για να ανοίξει αυτή η ιστορία. Και χαίρομαι κύριε Καρανίκα που είστε εδώ γιατί ήθελα αυτό να σας το αναγνωρίσω».

Καρανίκας: Ενας παρεξηγημένος υπουργός ο κ. Αδωνις

«Δεν ήξερα ότι θα μιλήσω και δεν έχω ετοιμάσει κάτι, αλλά αν μίλαγα θα έλεγα αυτά που είπε ο υπουργός ο κ.Αδωνις και ο δημοσιογράφος

Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος γιατί βλέπω ότι μία ιδέα γίνεται πράξη, αποκτάει ύλη και η ύλη είναι γεμάτη υποκείμενα. Υποκείμενα με διαφορετικές απόψεις, αλλά κοινό στόχο. Να πάμε καλύτερα ως άνθρωποι, ως χώρα, ως κοινωνία. Μιλάμε για ένα παρεξηγημένο φυτό, την κάνναβη, το οποίο σήμερα το έχει αναλάβει να προχωρήσει μπροστά ένας παρεξηγημένος υπουργός, ο κ.Αδωνις. Και αυτή τη στιγμή να μιλάω εγώ που επίσης είμαι παρεξηγημένος από πολύ κόσμο.

Ελπίζω η πορεία να ξεπεράσει όλα αυτά τα οποία δημιουργούν προβλήματα και είναι η άγνοια και ο φόβος».

Πηγή: www.iefimerida.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.