«Βόμβα» από Spiegel: Προετοιμασίες εμπλοκής από το γερμανικό στρατό στον πόλεμο στην Ουκρανία;

17 Νοεμβρίου 2022

Ένα ανατριχιαστικό σενάριο έφερε στο φως της δημοσιότητας το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel με φόντο το πρωτοφανές θρίλερ που διαδραματίστηκε τις τελευταίες ημέρες, γύρω από τον πύραυλο που έπεσε σε χωριό της Πολωνίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Μπορεί η Δύση να εκτίμησε πως τελικά ο πύραυλος ήταν ουκρανικής και όχι ρωσικής προέλευσης, και στο παρασκήνιο να επικράτησε οργή για τη στάση του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ωστόσο, άπαντες αναγνωρίζουν πως πλέον η γενίκευση του πολέμου και εκτός των ουκρανικών συνόρων, είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο.

Δημοσίευμα «βόμβα» από το Spiegel

Αυτό αποδεικνύει το δημοσίευμα «βόμβα» του Der Spiegel το οποίο επικαλούμενο απόρρητα έγγραφα του γερμανικού στρατού (Bundeswehr) κάνει λόγο για προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας για εμπλοκή του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, σε περίπτωση που αυτός γενικευτεί, υπερασπιζόμενες την Ανατολική Πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Το έγγραφο που διέρρευσε με τίτλο «Επιχειρησιακές κατευθυντήριες γραμμές για τις Ένοπλες Δυνάμεις», το οποίο φέρεται να καθορίζει τη στρατηγική αναπροσαρμογή των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων με φόντο τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, έχει έκταση 68 σελίδων.

Το Der Spiegel αναφέρει σχετικά: «Ο Eberhard Zorn, Γενικός Επιθεωρητής των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, είχε ήδη διατάξει στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι ο γερμανικός στρατός πρέπει να τοποθετηθεί αποτελεσματικότερα για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία. “Οι επιθέσεις στη Γερμανία μπορούν δυνητικά να συμβούν χωρίς προειδοποίηση και με μεγάλες, πιθανώς ακόμη και υπαρξιακές, καταστροφικές συνέπειες”, αναφέρει ο στρατηγός. Και συνεχίζει: “αναμφίβολα, η ικανότητα υπεράσπισης του εθνικού και συμμαχικού εδάφους θα καταστεί ζωτικής σημασίας και ακόμη πιο κεντρική από ό,τι πριν”».

«Η “περίπου τριών δεκαετιών εστίαση σε ξένες αποστολές“, όπως στο Αφγανιστάν, στα Βαλκάνια ή στο Μάλι της Αφρικής, “δεν ανταποκρίνεται πλέον στην τρέχουσα κατάσταση με τις απειλητικές για το σύστημα εκπλήξεις της”, φέρεται να εξηγεί ο Zorn στην επιστολή», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό περιοδικό.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το Spiegel, ο Zorn καλεί τη Γερμανία να αναλάβει ηγετικό ρόλο. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει να είναι προσανατολισμένες και εκπαιδευμένες για ένα σενάριο υψηλής έντασης, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά αυτής της αποτροπής»,

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να εξοπλιστούν για έναν «επιβαλλόμενο πόλεμο», με τον στρατηγό να εκτιμά πως η πιθανή άμυνα θα πρέπει να λάβει χώρα στην Ανατολική Πτέρυγα της διατλαντικής αμυντικής συμμαχίας.
Πηγή: www.ethnos.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.