Συμμετοχή της “ΤΔΒΚ” στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών

Για να μη γινει η Κυπρος Συρια...
Για να μη γινει η Κυπρος Συρια...

O Τούρκος πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας από την Σαμαρκάνδη, όπου βρέθηκε για την 9η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, ανακοίνωσε ότι το ψευδοκράτος εντάχθηκε ως παρατηρητής στον οργανισμό.

Μιλώντας στη Σύνοδο ανακοίνωσε ότι το ψευδοκράτος της Κύπρου εντάχθηκε ως παρατηρητής στον οργανισμό.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, «σύμφωνα με το δίκαιο αδελφοσύνης, αποδεχτήκαμε ως παρατηρητή στον Οργανισμό μας (των τουρκόφωνων κρατών ) την ‘ΤΔΒΚ’. Δείξαμε στα αδέλφια μας τους Κύπριους, οι οποίοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κόσμου, ότι δεν είναι μόνοι, συμβάλλοντας παράλληλα στην διαδικασία επίλυσης. Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά, εσάς τα αξιότιμα αδέλφια μου, για την αλληλεγγύη».

Δεν παρέλειψε όμως για ακόμη μια φορά να στρέψει τα πυρά του και στην Ε.Ε. Υποστήριξε για το ευρωπαϊκό μπλοκ ότι έχει την Τουρκία στην πόρτα της για 52 χρόνια και την ταλαιπωρεί, ενώ ευχαρίστησε και προσωπικά τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν.

«Ως μέλος παρατηρητή, ευχαριστώ πραγματικά τον αδερφό μου, Βίκτορ Ορμπάν, για τη γέφυρα που δημιούργησε μεταξύ Ευρώπης και τουρκικού κόσμου. Και σαν να προέρχεται από τις ίδιες ρίζες, δίνει αγώνα για την δημοκρατία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γι’ αυτόν τον λόγο, δίνω τα συγχαρητήρια στον ίδιο. […] Στην πόρτα της ΕΕ μας ταλαιπώρησαν 52 χρόνια. Ακόμη κάνουν το ίδιο. Εμείς θα δώσουμε την απάντηση μας, όταν χρειαστεί και έρθει η ώρα».

Από το pronews

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.