Κυβερνητική απάντηση στις καταγγελίες για παρακολουθήσεις δημοσιογράφων απαιτεί το IPI

Παρέμβαση του Διεθνούς Ινστιτούτου Δημοσιογραφίας για τις καταγγελίες σχετικά με την παρακολούθηση των δημοσιογράφων που διερευνούν τη χρήση του Predator.

30 Οκτωβρίου 2022

Να πάρει άμεσα θέση σχετικά με τις αποκαλύψεις περί παρακολούθησης του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, της Ελίζας Τριανταφύλλου και του Θοδωρή Χονδρόγιαννου που διερευνούν το σκάνδαλο της χρήσης του λογισμικού Predator στην Ελλάδα καλεί την κυβέρνηση με νέα παρέμβασή του το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου (International Press Institute – IPI), ζητώντας παράλληλα την άμεση διερεύνηση των ισχυρισμών του Τ. Τέλλογλου σχετικά με την παρακολούθησή του και σε φυσικό επίπεδο από την κυβέρνηση.

Επισημαίνεται ότι σε άρθρο του με τίτλο «Σε συνθήκες απόλυτης μοναξιάς» που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, ο Τ. Τέλλογλου καταγγέλει ότι ο ίδιος τελούσε υπό φυσική παρακολούθηση από τον Μάιο μέχρι και τον Αύγουστο του 2022, με το IPI να κάνει ζητά άμεσα τη διερεύνηση των καταγγελιών του δημοσιογράφου για «ένα μοτίβο εκβιαστικών παρακολουθήσεών» του από άγνωστα άτομα.

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.