Ξύπνησε η χούντα

«Μου επιτέθηκαν πέντε φορές με γκλοπ ειδικά όταν έμαθαν πως είμαι δικηγόρος» – Άγρια καταστολή της πορείας για τον Γ. Μιχαηλίδη

Με ξύλο, χημικά και αύρα, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην κινητοποίηση υπέρ του δίκαιου αιτήματος του απεργού πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη, αλλά και σε αυτήν για το περιβάλλον και ενάντια στην κρατική αδράνεια στις πυρκαγιές. Άγρια επίθεση υπέστη η δικηγόρος Αναστασία Σταυροπούλου ενώ προσπαθούσε να ζητήσει εξηγήσεις για την προσαγωγή του δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου, Σωτήρη Λαπιέρη. «Μου επιτέθηκαν περί των πέντε φορών με γκλοπ, ξυλοκοπώντας με μανια, ιδιαίτερα, όπως είπα όταν έμαθαν πως είμαι δικηγόρος» δήλωσε αμέσως μετά στο ΤΡΡ η ίδια. Έγιναν συνολικά 14 προσαγωγές. Στο σημείο της επίθεσης στη δικηγόρο επίσης ήταν και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, με τα ΜΑΤ -όταν δήλωνε την ιδιότητά του- να απαντούν με σπρωξιές με τις ασπίδες τους. «Καλούμε να μαζέψουν αυτούς που έχουν αμολήσει να δέρνουν στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς κανέναν λόγο, γιατί η νεολαία δεν θα θρηνήσει θύματα για τα καπρίτσια του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε στο ΤΡΡ αμέσως μετά.

28 Ιουλίου 2022
ρεπορτάζ από το σημείο: Θάνος Καμήλαλης

Βία και άγρια καταστολή από τη μεριά της αστυνομίας προς την πορεία αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας Μιχαηλίδη που διεκδικεί, βάζοντας μπροστά το σώμα του επί σχεδόν 70 ημέρες, το δικαίωμά του, αλλά και την κινητοποίηση για την κρατική αδράνεια στις πυρκαγιές.

Άγριο ξυλοδαρμό υπέστη η δικηγόρος και μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης-Δικηγορική Ανατροπή, Αναστασία Σταυροπούλου. Έγιναν συνολικά 14 προσαγωγές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας διαδηλωτής κατελξη στο νοσοκομείο μετά από χτυπήματα των ΜΑΤ, ευτυχώς με όχι σοβαρα τραύματα. Η μία προσγαγωγή είναι δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου, του Σωτήρη Λαπιέρη.

Στην πορεία και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης που επιμόνως, όπως και η δικηγόρος, επιδείκνυαν τις επαγγελματικές τους ταυτότητες με τα ΜΑΤ να του απαντούν με σπρωξιές με τις ασπίδες.Στο ΤΡΡ μίλησαν ο Μ. Κριθαρίδης και η Αν. Σταυροπούλου.

Η Αναστασία Σταυροπούλου, δικηγόρος και μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης-Δικηγορικής Ανατροπής, που δέχτηκε ξυλοδαρμό ενώ επιμόνως δήλωνε την ιδιότητά της, είπε στο ΤΡΡ:

«Κατά τη σημερινή διαδήλωση έγινε απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με ακραία βία, ξυλοδαρμούς διαδηλωτών, διάλυση της πορείας, χρήση της αύρας και χημικά, ενώ μέχρι στιγμής γνωρίζουμε για δύο προσαγωγές. Όταν διαμαρτυρηθήκαμε με άλλους διαδηλωτές και ειδικά όταν δήλωσα τη δικηγορική μου ιδιότητα και ζήτησα το λόγο που προσάγονται τα άτομα και ξυλοκοπούνται διαδηλωτές, μου επιτέθηκαν περί των πέντε φορών με γκλοπ, ξυλοκοπώντας με μανια, ιδιαίτερα, όπως είπα όταν έμαθαν πως είμαι δικηγόρος. Η πορεία διαλύθηκε λόγω της αστυνομικής βίας χωρίς να έχει συμβεί τίποτα. Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση αστυνομοκρατίας και καταστολής, τόσο απέναντι στην υπόθεση των πυρκαγιών, όσο και της υπόθεσης του απεργού πείνας Μιχαηλίδη, του οποίου το αίτημα απορρίφθηκε. Υπάρχει ανάγκη μαζικής καταγγελίας αυτής της αυθαιρεσίας, η οποία απειλεί το δικαίωμα στη διαδήλωση».

Απ’ τη μεριά του ο Μ. Κριθαρίδης είπε στο ΤΡΡ: «Οι αστυνομικές δυνάμεις μετά την απόφαση για την έφεση του Γ. Μιχαηλίδη, χτύπησαν τόσο τις πορείες για την έφεση, όσο και για το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, με πληθώρα χημικών, κρότου λάμψης και αύρες να βρέχουν τον κόσμο κατα μεσής του κέντρου της Αθήνας και όλα αυτά χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Θεοδωρικάκος και η κυβέρνηση Μητσοτάκης ΑΕ είναι υπαίτιοι για το φαύλο κύκλο της βίας, που η ίδια ανοίγει διαρκώς δέρνοντας τους νέους/ες, όταν δεν τους εξοντώνει στις φυλακές και τα κελιά. Καλούμε να μαζέψουν αυτούς που έχουν αμολήσει να δέρνουν στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς κανέναν λόγο, γιατί η νεολαία δεν θα θρηνήσει θύματα για τα καπρίτσια του κ. Μητσοτάκη. Είδαμε ματατζήδες να σπρώχνουν τη συνήγορο Αναστασία Σταυροπούλου και να την ρίχνουν κάτω -γιατί τόσο φαίνεται πρεσβεύει η κυβέρνηση τα περί metoo, τη στιγμή που προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά της και δει τι είχε συμβεί σε έναν συλληφθέντα. Επίσης, είδαμε να βαράνε μέχρι και βουλευτές του ΜέΡΑ25 και μια σειρά κόσμο που ήταν στη πορεία, χωρίς καμία διακριτική μεταχείριση. Αυτή τη στιγμή στη Βουλή, ο κοιν. εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 θα αναφέρει όλα αυτά τα τραγικά περιστατικά που είδαμε να λαμβάνουν χώρα και βέβαια θα πάμε στη ΓΑΔΑ να δούμε τι γίνεται με τους προσαχθέντες».

Πηγή: thepressproject.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα του Λιγνάδη και η Ελλάδα του Μιχαηλίδη