Πορείες στο κέντρο της Αθήνας για ΑΕΙ, Λιγνάδη και Μιχαηλίδη

14 Ιουλίου 2022

Τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν απόψε στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή πλήθους πολλών εκατοντάδων ατόμων.

Η πρώτη αφορούσε τη συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης υπέρ του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, που σήμερα βρίσκεται στην 53η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο της Λαμίας, πραγματοποίησαν απόψε πλήθος εκατοντάδων νέων ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας.

Η δεύτερη έγινε ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ και η τρίτη από μέλη του ΣΕΗ με αφορμή την προκλητική αποφυλάκιση του καταδικασμένου για τους βιασμούς δύο νεαρών ανδρών Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι προσυγκεντρώσεις έγιναν σε Προπύλαια και Σύνταγμα, με εκείνη που αφορούσε την αλληλεγγύη στον απεργό Γιάννη Μιχαηλίδη να καταλήγει στα Εξάρχεια.

Οι διαδηλωτές στην πορεία αλληλεγγύης υπέρ του Μιχαηλίδη ζήτησαν την άμεση αποφυλάκιση του απεργού πείνας που κρατείται από τις 23/5/2022. Ο Μχαηλίδης ζητά τα ίδια δικαιώματα που απολαμβάνουν άλλοι κρατούμενοι, όπως την αποφυλάκισή του στα 3/5 της ποινής που του επιβλήθηκε για ληστεία και στα 2/5 της ποινής που ο ίδιος εξέτισε ήδη για την απόδραση του το 2019.

Στο πολύχρωμο πλήθος των διαδηλωτών ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας βρίσκονταν εκατοντάδες φοιτητές, πανεπιστημιακοί και εργαζόμενοι στα ΑΕΙ.

Το φωτορεπορτάζ που ακολουθεί είναι του Κωνσταντίνου Ζήλου.

Πηγή: kosmodromio.gr


Η στιγμή που αναρχικοί παρεμβαίνουν στην εκπομπή της Γιάμαλη στο Kontra για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

13 Ιουλίου 2022

Ομάδα αναρχικών «επισκέφτηκε» χθες βράδυ το studio του Kontra πραγματοποιώντας παρέμβαση  για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Εκείνη τη στιγμή  στον αέρα βρισκόταν η εκπομπή «Kontra24» με την Αναστασία Γιάμαλη η οποία και τους υποδέχτηκε αναλόγως. «Κυρίες και κύριοι με ενημερώνουν από το κοντρόλ, ότι έχει εισέλθει στον χώρο του Kontra μια συλλογικότητα η οποία επιθυμεί να κάνει μια παρέμβαση για τις 50 ημέρες απεργίας πείνας του κ. Γιάννη Μιχαηλίδη. Παρακαλώ τους κυρίους και τις κυρίες να περάσουν, να πουν αυτό που έχουν να πουν…», ανέφερε η παρουσιάστρια.

Σημειώνεται πως χθες, με επιστολή που συνέταξε από το νοσοκομείο Λαμίας όπου και νοσηλεύεται, ο αναρχικός απεργός πείνας Γιάννης Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε σε καθυστερήσεις των δικαστικών αρχών, σχολιάζοντας μάλιστα τις πρόσφατες αποφυλακίσεις του δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου Επ. Κορκονέα, του μεσίτη Αθ. Χορταριά που καταδικάστηκε για το φονικό λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου, αλλά και του Πέτρου Φιλιππίδη.

Πηγή: www.koutipandoras.gr

Διαβάστε επίσης

Οργή στα social media για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη