«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»- Η αλληλεγγύη στην Ιωάννα Κολοβού κέρδισε την πρώτη μάχη

Ανεστάλη προσωρινά η κατάσχεση της πρώτης κατοικίας της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, μετά από το κύμα αλληλεγγύης που συσπειρώθηκε υπέρ της.

11 Ιουλίου 2022

ια χρέος 15.000 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα, και μάλιστα σε πιστωτικές κάρτες, απειλείται η συνταξιούχος δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού να χάσει την πρώτη της κατοικία στα Άνω Ιλίσια.

Η συνταξιούχος δημοσιογράφος αδυνατούσε εδώ και μερικούς μήνες να αποπληρώσει το χρέος της στην τράπεζα με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί ότι η πρώτη και μοναδική κατοικία στην οποία ζει με τον γιο της, βγήκε σε πλειστηριασμό και πέρασε στα χέρια άλλου ιδιοκτήτη.

Μάλιστα δικαστικός επιμελητής της τηλεφώνησε τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου, ειδοποιώντας την πως την 1η Ιουλίου, θα έρθει να πάρει τα κλειδιά με «ισχυρή αστυνομική δύναμη» όπως δήλωσε η κυρία Κολοβού.

«Με έβρισε, με απείλησε ότι θα έρθει με ισχυρή αστυνομική δύναμη να με βγάλει από το σπίτι. Αυτό έγινε πριν τρεις ημέρες, αργά το βράδυ. Ο υπερβάλλων ζήλος του δικαστικού κλητήρα τον έκανε να δουλεύει μέχρι αργά το βράδυ, ενώ κανονικά είναι μέχρι τις 19.00.

Μάλιστα, η δημοσιογράφος τόνισε ότι «Εγώ τα κλειδιά μόνο νεκρή θα τα δώσω, δεν υπάρχει περίπτωση να τα πάρει τα κλειδιά από το σπίτι. Το θεωρώ εξευτελιστικό, πολύ εξευτελιστικό. Δεν είναι δυνατόν ένα Κράτος Δικαίου, μια Δημοκρατία να πετάει ανθρώπους από το σπίτι λες και είναι ζώα. Δεν έχουμε Κράτος Δικαίου;»

Η είδηση της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας της Ιωάννας Κολοβού συσπείρωσε αμέσως ένα κύμα αλληλεγγύης γύρω της, που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό της μπροστά στην τεράστια μάχη που δίνει με τις τράπεζες.

Μια ολόκληρη γειτονιά, αλλά και αλληλέγγυοι από συλλογικότητες και εκπρόσωποι παρατάξεων του Δήμου Ζωγράφου, δημιούργησαν και σήμερα Δευτέρα 11/7, μια ασπίδα προστασίας στην κυρία Κολοβού, προκειμένου να εμποδίσουν τον δικαστικό επιμελητή, τον κλειδαρά και την αστυνομία να της κάνουν έξωση.

Η συγκέντρωση έγινε μετά από καλέσματα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών, της Επιτροπής φορέων και σωματείων Ζωγράφου κατά της ακρίβειας, αλλά και από το κύμα συμπαράστασης, που είχε ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα υπέρ της.

Μετά από πολύωρη ένταση σήμερα έξω από το σπίτι της κυρίας Κολοβού στα Άνω Ιλίσια, η διαδικασία της έξωσης ανεστάλη προσωρινά, μέχρι τις 29 Ιουλίου.

Ο δικαστικός επιμελητής και οι άνδρες της αστυνομίας, που ζητούσαν νωρίτερα από τους διαδηλωτές να ανοίξουν τον δρόμο της εισόδου για να προχωρήσει η έξωση, αποχώρησαν τελικά με το πλήθος να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Λίγες ώρες πριν την έξωσή της η Ιωάννα Κολοβού έκανε μια δραματική ανάρτηση στο Facebook που επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι θα πάνε σήμερα το πρωί για της πάρουν το σπίτι.

«Το μοναδικό σπίτι που έχω και που η Τράπεζα χωρίς να έχω πάρει κανένα δάνειο, με “μοχθηρή” πονηριά τρωκτικού και καταπατώντας κάθε στοιχειώδη έννοια συνταγματικού δικαίου,  το πούλησε σε έναν προφανώς γνωστό της, με τις γνωστές “συναλλαγές” που κάνουν μαζί… Θα πρέπει να είσαι πολύ βασανισμένη, ακρωτηριασμένη, ανάπηρη  ψυχή για να αγοράσεις σπίτι από πλειστηριασμό. Θα πρέπει να είσαι πολύ σάπιος μέσα σου, αλλιώς δεν αντέχεται….», έγραψε χαρακτηριστικά.

Μετά τη σημερινή πρώτη νίκη και την απομάκρυνση του δικαστικού επιμελητή, ο οποίος όση ώρα βρισκόταν έξω από το σπίτι της κυρίας Κολοβού ζητούσε την άμεση παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που βρισκόταν στο σημείο, το ηθικό της δημοσιογράφου αναπτερώθηκε μετά την ανακοίνωση της προσωρινής αναστολής της κατάσχεσης του σπιτιού της.

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.