Η πατριδοκάπηλη φρενίτιδα του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου

Εκστρατεία συσκότισης της ελληνικής εμπλοκής στον πόλεμο της Ουκρανίας

Του Σωτήρη Σιδέρη στο omegapress.gr

Επικίνδυνη εκστρατεία συσκότισης της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας, αυτή τη φορά με την επίκληση εσωτερικού εχθρού, έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση μέσω του απολύτως αμφιλεγόμενου υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Τα περί αποκάλυψης στρατιωτικών μυστικών είναι γελοία όσο και επικίνδυνα , αλλά φαίνεται ότι στην κυβέρνηση νομίζουν ότι αρκεί μια επίδειξη πατριδοκαπηλείας για να στρέψει αλλού την προσοχή του κόσμου.

Άρα όλη αυτή η επίθεση του Νίκου Παναγιωτόπουλου κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπουρνού, στόχο είχε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό για την εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας και να εμφανίσει ως πρόβλημα εθνικής ασφάλειας τις παρατηρήσεις ενός βουλευτή.

Την στιγμή που όλο το ΝΑΤΟ γνωρίζει λεπτομερώς τι διαθέτει και που η Ελλάδα . Σε όλη της την ιστορία η δεξιά εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτρια του εθνικού φρονήματος και φύλακας των εθνικών μυστικών.

Και στο πλαίσιο αυτού του δόγματος επινοήθηκε ο εσωτερικός εχθρός, ο ξένος δάκτυλος, η απειλή του κομμουνισμού κλπ που οδήγησε την Ελλάδα σε ανώμαλες πολιτικές και κοινωνικές καταστάσεις, που κακώς νομίζαμε ότι έχουμε ξεπεράσει.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι ακριβώς αυτό που νοσταλγεί η ακροδεξιά στην Ελλάδα. Ο εθνικόφρων που καταπολεμά τον εσωτερικό κίνδυνο.

Η παραφροσύνη και τα δήθεν μυστικά

Εξαρχής να σημειώσουμε ότι το να θέτει κάποιος το ερώτημα για τα όπλα που φεύγουν από τα νησιά για την Ουκρανία είναι επιβεβλημένο.

Με ποια λογική μπορούν να γνωρίζουν Αμερικανοί, Γερμανοί, Ουκρανοί , όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ, άρα και οι Τούρκοι τι συστήματα έχει η Ελλάδα στα νησιά και της ζητούν να τα στείλει στην Ουκρανία και να τα αντικαταστήσει με άλλα, αλλά αν το πει Έλληνας βουλευτής είναι έγκλημα;

Πόση παραφροσύνη μπορεί να υποκρύπτει η υποκριτική κατά τα άλλα οργή του υπουργού Άμυνας κατά των αξιωματικών ή κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ξεσηκώνει τον κόσμο με θεατρικές αγωνίες και δήθεν ανησυχία;

Αντί όμως ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Άμυνας τον αφήνει αλωνίζει με ένα εθνικιστικό παραλήρημα, που νόημα δεν βγάζει.

Δεν βγάζει για το σύνολο των χειρισμών, για τη αδιαφάνεια στα εξοπλιστικά προγράμματα, για την αδυναμία του να εμφανίσει μια συμπαγή αμυντική πολιτική και μια ξεκάθαρη στρατηγική.

Στο που αποσκοπεί όλη αυτή η εμπλοκή της χώρας σε τυχοδιωκτικές πολιτικές και σε μια άνευ προηγουμένου εξοπλιστική φρενίτιδα, χωρίς κανένα πολιτικό ή διπλωματικό σχέδιο .

Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο Παναγιωτόπουλος ξεπερνά τον χειρότερο εαυτό του. Στην ερώτηση για τις διαρροές υποτιθέμενων εθνικών μυστικών από αξιωματικούς, απάντησε:

“Δεν αναφέρομαι στο «Πεντάγωνο» ειδικά, αλλά σε όλο το σύστημα της στρατιωτικής ιεραρχίας από το επίπεδο του υπαξιωματικού και πάνω.

Η διαρροή οπουδήποτε και σε ΜΜΕ, διαβαθμισμένων πληροφοριών για θέματα ασφάλειας όπως π.χ. αποθέματα και δυνατότητες συστημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι κάτι που με προβληματίζει ιδιαίτερα αυτή την εποχή.

Στη Βουλή έκανα παρότρυνση προς τους αρχηγούς των Επιτελείων να κάνουν ενέργειες για να ελέγξουν αυτό το φαινόμενο.

Εκτιμώ ότι αυτές οι συμπεριφορές είναι για να αντιμετωπίζονται με όρους στρατιωτικού ποινικού κώδικα και όχι με χαλαρή αντιμετώπιση. Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Θα δώσω κατευθύνσεις άμεσα”.

Διαβάζοντας λέξη προς λέξη , νομίζει κανείς ότι βρίσκεται κάπου μεταξύ 1955-1973.

Συμπεριλαμβάνουμε και τη Χούντα γιατί ακριβώς οι λέξεις που χρησιμοποιεί ο υπουργός Άμυνας νοηματοδοτούν το δόγμα του εσωτερικού εχθρού, κυρίως κομμουνιστών, έστω αριστερών που αποκαλύπτουν τα μυστικά του κράτους.

Έτσι, ενεργοποίησε τα φασιστοειδή που κινούνται στις παρυφές της παράταξής του για να απειλούν τη ζωή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και την οικογένειά του.

Κανείς άλλος πρωθυπουργός δεν θα αποδέχονταν τέτοια συμπεριφορά. Αλλά ως γνωστόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εξαίρεση…

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και εσχάτως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλούνται κάποια επιτυχή αντιμετώπιση της Τουρκίας το καλοκαίρι του 2020 με το Ουρούτς Ρέις.

Ο Παναγιωτόπουλος είπε:
“Έχω όμως εμπιστοσύνη στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, από την ηγεσία μέχρι τη βάση της ιεραρχίας, ότι θα ανταποκριθούν όπως είχαν ανταποκριθεί το καλοκαίρι του 2020 κι όποτε απαιτήθηκε. Εμείς ως Πολιτική Ηγεσία είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε, να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα.”

Να θυμίσουμε δύο πράγματα.

Πρώτον ότι το Ουρούτς Ρέις έκανε σμπαράλια τα κυριαρχικά δικαιώματα και παραβίασε και τα χωρικά ύδατα στο Καστελλόριζο, άρα δεν υπήρξε καμία αντιμετώπιση.

Δεύτερο ότι στην κρίσιμη σύσκεψη που είχε γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της κρίσης , δεν είχε κληθεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, άρα για ποια εμπιστοσύνη μιλάει.

Και τέλος όταν συλλαμβάνονται διαρκώς ψευδόμενοι για την εμπλοκή στον πόλεμο και κατηγορούνται για αποδυνάμωση της άμυνας των νησιών, κατηγορούν τους αξιωματικούς για διαρροές….

Και όμως είναι ακόμη στη θέση του για να ηγηθεί των Ενόπλων Δυνάμεων σε ενδεχόμενη στρατιωτική κρίση με την Τουρκία….

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.