Ισραηλινοί σκότωσαν, εν ψυχρώ, 15χρονο Παλαιστίνιο

27 Μαΐου 2022

Πισώπλατους πυροβολισμούς σε πλάτη και λαιμό έριξαν σήμερα το απόγευμα Ισραηλινοί στρατιώτες σε έναν Παλαιστίνιο, μόλις 15 ετών,σκοτώνοντάς τον κοντά στη Βηθλεέμ, στη νότια Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, ο Ζαΐντ Μοχάμεντ Γουνέιμ είχε τραυματιστεί σοβαρά από σφαίρες στην πλάτη και τον λαιμό και υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Ανατριχιαστικές είναι οι μαρτυρίες συγχωριανών του 15χρονου που ανέφεραν σε δημοσιογράφους πως ο έφηβος αιφνιδιάστηκε από την παρουσία Ισραηλινών στρατιωτών στο χωριό του και προσπάθησε να κρυφτεί σε ένα πάρκινγκ για να προστατευτεί. Ισραηλινοί στρατιώτες όμως τον εντόπισαν και τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ!

Το παιδί μεταφέρθηκε σε άσχημη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής και ξεψύχησε.

Ο ισραηλινός στρατός, με τον οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε ότι δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο προς το παρόν για τις ανακοινώσεις του υπουργείου.

Δεκαεννέα άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη από τα τέλη Μαρτίου. Οι δράστες ήταν Παλαιστίνοι ή Άραβες Ισραηλινοί.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας αντέδρασαν με επιχειρήσεις στο Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, στις οποίες σκοτώθηκαν συνολικά 35 Παλαιστίνιοι και τρεις Άραβες Ισραηλινοί. Ορισμένοι από αυτούς ήταν μέλη ένοπλων οργανώσεων, όμως κάποιοι ήταν πολίτες, μεταξύ των οποίων και η Παλαιστίνια δημοσιογράφος Σιρίν Αμπού Ακλέχ που κάλυπτε έφοδο του ισραηλινού στρατού στην πόλη Τζενίν.

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.