«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μετατρέψει τη Ελλάδα σε Γκουαντάναμο της Μεσογείου»;

Ο πρώην ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος σχολιάζει την πολιτική κυβέρνησης Μητσοτάκη στα θέματα άμυνας και εξωτερικής πολιτικής επικεντρώνοντας στις αποφάσεις για αποστολή όπλων στην Ουκρανία αλλά και για την ακατανόητη ενέργεια κατάσχεσης ιρανικού πετρελαίου από ρωσικό δεξαμενόπλοιο που έφερε την αντίδραση της Τεχεράνης.

Ο Κ. Ήσυχος γράφει:

«Βασιλικότεροι του Βασιλέως», «Νατοικοτεροι του ΝΑΤΟ», «Αμερικανικοτεροι των Αμερικανών»

Με την πειρατεία που έπραξε η Ελληνική κυβέρνηση (κατόπιν οδηγιών του αμερικανικού πενταγώνου), έναντι ιρανικού πλοίου του Ιράν στην Κάρυστο, με κατάσχεση του φορτίου του (αργό πετρέλαιο , οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν ανταπάντησαν με κατάσχεση δυο ελληνικών τάνκερ και με κράτηση του πληρώματος τους (μεταξυ αυτών και δυο Έλληνες).

Αφού η Ελλάδα ήδη κατατάσσεται στους κορυφαίους προμηθευτές σε όπλα στο Ουκρανικό καθεστώς, αφού κωφεύει στην πρόσφατη οδηγία του Δεξιού τομέα της Ουκρανίας να προχωρήσει σε δολοφονικά προγκρόμ στο Ντονμπας σε βάρος Ρωσοφωνων και πολιτών ελληνικής καταγωγής όπως καταγγέλουν ΜΜΕ της Ρωσίας αλλά και της Ελλάδας , τώρα επιστρατεύεται η ελληνική νομοθεσία να εφαρμόσει αμερικανικές κυρώσεις που δεν έχουν καμία διεθνή νομιμοποιητική βάση ( ΟΗΕ) .

Είναι τραγικό, επικίνδυνο και άκρως εξευτελιστικό για την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού η μετατροπή της χώρας μας σε τριτοκοσμική «μπανανια».

Η πλήρη αμερικανοποίηση της πολιτικης ζωής της χώρας , της εξωτερικής της πολιτικης ανοίγει δρόμους μεγάλων εθνικών και κοινωνικών  τραγωδιών. Τώρα είναι  η ώρα ενός μαζικού, ρωμαλέου αντιιμπεριαλιστικού και φιλειρηνικού κινήματος που θα μετατρέψει την χώρα σε ουσιαστικό παράγοντα ειρήνης, διαλόγου, υπεράσπισης εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας χωρίς προστάτες και νατοϊκές προσταγές.

Πηγή: www.militaire.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.