Αμερικανικό Πεντάγωνο: Η Κίνα και όχι η Ρωσία νούμερο 1 «πρόκληση» για τις ΗΠΑ

Παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία που εξακολουθεί να μαίνεται έπειτα από περίπου πέντε εβδομάδες, η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ως μεγαλύτερη «πρόκληση» για τις ΗΠΑ την Κίνα και όχι τη Ρωσία, όπως σημειώνει σε έκθεσή του το αμερικανικό Πεντάγωνο.

29 Μαρτίου 2022

Παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία που εξακολουθεί να μαίνεται έπειτα από περίπου πέντε εβδομάδες, η Ουάσιγκτον συνεχίζει να αντιμετωπίζει ως μεγαλύτερη «πρόκληση» για τις ΗΠΑ την Κίνα του Σι Τζινπίνγκ και όχι τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως σημειώνει σε έκθεσή του το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας με τον τίτλο «Fact Sheet: 2022 National Defense Strategy», η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας συνεχίζει να αντιμετωπίζεται από την Ουάσιγκτον ως «ο πιο σημαντικός στρατηγικός ανταγωνιστής» για τις ΗΠΑ και ως η μεγαλύτερη «πρόκληση», αν και σημειώνεται πως και η Ρωσία αποτελεί επίσης μεγάλη απειλή (acute threat) όπως αποδεικνύεται άλλωστε και από «την βίαιη και απρόκλητη εισβολή της στην Ουκρανία».

Πηγή:www.kathimerini.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.