Η Καθαρίστρια και οι Δικαστές

Ελλάδα 2018: Εξάντληση ανελέητης σκληρότητας για φτωχούς ανθρώπους, πλήρης ατιμωρησία για τους ισχυρούς

 

Βόλος: Διχάζει η καταδίκη καθαρίστριας για πλαστό απολυτήριο δημοτικού – Ο διορισμός στο δημόσιο την στέλνει στη φυλακή!

06.11.2018

Σε δέκα χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε χθες (05-11-2018) από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, μία Βολιώτισσα καθαρίστρια, η οποία ήταν για χρόνια διορισμένη στο Ελληνικό Δημόσιο κάνοντας χρήση πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου.

Η γυναίκα είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη προν από δύο χρόνια, όταν είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 15 χρόνια φυλάκισης για πλαστογραφία και απάτη. Χθες, κρίθηκε ένοχη μόνο για απάτη αλλά η ποινή εξακολουθεί να είναι μεγάλη και πήρε τον δρόμο των φυλακών.
Η 51χρονη πήγε στο Δημοτικό Σχολείο (άλλης πόλης από την οποία διαμένει) όπου φοιτούσε και πήρε ένα πιστοποιητικό. Αυτό έγραφε επάνω πως είχε φοιτήσει την Ε΄ Τάξη, όμως αυτή σύμφωνα με το δικαστήριο, το άλλαξε και το έκανε Στ’ Τάξη. Με αυτήν την πράξη της «απέκτησε» τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Διαβάστε τη συνέχεια στο https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis

Από το φέισμπουκ αλιεύσαμε το ακόλουθο σχόλιο:
Γραμματέας δικαστηρίων καταθέτει πλαστό πτυχίο και αθωώνεται (Σεπτ. 2018).

Δημόσια υπάλληλος, που διορίστηκε το 2001 μέσω του ειδικού νόμου για τους συνεργάτες βουλευτών, καταδικάζεται μεν σε οκτώ χρόνια, αλλά με αναστολή (2017).
Υπάλληλος της Βουλής με πλαστό πτυχίο απλώς απολύεται (2015).
Ο σύζυγος βουλευτού που βρέθηκε με πλαστό μεταπτυχιακό να διδάσκει και στο Εθνικό Κέντρο Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης απλώς απελύθη. Ο διορισμός του διευθυντή Νοσοκομείου με πλαστό τίτλο απλώς ανεκλήθη (2014). Και άλλοι, και άλλοι.
Αλλά η καθαρίστρια από το Βόλο προχτέςΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ.
Εμ, έτσι είναι, δεν μπορείς να διορίζεσαι καθαρίστρια, σε τόσο υψηλόβαθμη θέση και τόσο καλοπληρωμένη κι εσύ να καταθέτεις πλαστό πιστοποιητικό φοίτησης στην ΣΤ Δημοτικού και να θες απλώς να απολυθείς, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι. Η δικαιοσύνη έδωσε πάλι τα ρέστα της…
Υ.Γ. Γιατί βλέπεις στο να καθαρίζεις είναι τόσο αναγκαίο το χαρτί , στο να διδάσκεις η να ασκείς διοίκηση είναι προαιρετικό….
Από:Gianna Katsiampoura

Ομόφωνα αθώος γνωστός επιχειρηματίας με αλυσίδα αρτοποιείων και οι 19 συγκατηγορούμενοι του για υπόθεση trafficking

Ομόφωνα αθώοι, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 20 κατηγορούμενοι που φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα σωματεμπορίας που εκμεταλλευόταν γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με πρωταγωνιστή στην υπόθεση επιχειρηματία με γνωστή αλυσίδα αρτοποιείων.
Το δικαστήριο μετά και από την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορούμενους στη συγκεκριμένη υπόθεση trafficking από τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξής σε εγκληματική οργάνωση, μαστροπείας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Κατά την κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου δεν προέκυψαν αποδείξεις που να συνδέουν τους κατηγορουμένους με τις εγκληματικές πράξεις που τους αποδίδονται.
Διαβάστε τη συνέχεια στο http://www.amna.gr/home/article/308470/