Τα τρία ψέματα Παναγιωτόπουλου για τα όπλα στην Ουκρανία

19 Απριλίου 2022

Ο υπουργός Αμυνας, αντί να απολογηθεί στη Βουλή για τις αδιαφανείς διαδικασίες, «βάφτισε» δρομολόγια με… στάσεις τις έξι αποστολές

Σε κρεσέντο ψευδολογίας επιδόθηκε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να καλύψει τις μυστικές αποστολές όπλων στην Ουκρανία, που έφερε στο φως η «δημοκρατία». Προκληθείς από την αντιπολίτευση, η οποία ζήτησε μετ’ επιτάσεως εξηγήσεις, μετά και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας μας που αποδεικνύει -αν μη τι άλλο- την ύπαρξη σοβαρών σκιών οι οποίες οφείλουν να διερευνηθούν με ταχύτητα και διαφάνεια, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επιβεβαίωσε… διαψεύδοντας, το ρεπορτάζ.

Όπως ανέφερε, «υπάρχει ένα πρωτοσέλιδο εφημερίδας που λέει πως στείλαμε έξι φορές όπλα. Όχι. Αυτά που στείλαμε πήγαν με έξι δρομολόγια. Αυτό είναι όλο. Ό,τι συμφωνήθηκε χρειάστηκε έξι δρομολόγια για να μεταφερθεί». Συνέχισε, μάλιστα, αναφερόμενος στις στάσεις που έγιναν, λέγοντας πως ένα C-130 «κάνει στάσεις σε διάφορα σημεία και μαζεύει, στέλνει. Μπορεί 400 καλάσνικοφ να μπαίνουν σε πέντε κιβώτια, αλλά να πάρεις και από άλλες στάσεις ανά την Ευρώπη πολλά και διάφορα, μέχρι να γεμίσει το C-130». Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η επιλογή του να ακολουθήσει την τακτική της επίθεσης στην αντιπολίτευση, καταλογίζοντάς της «μένος» και «επαναλαμβανόμενο σόου».

Μάλιστα, άφησε αιχμές για τα κίνητρα των κομμάτων, αναφέροντας πως «δεν ξέρω τις δυνάμεις πίσω από αυτό». Μόνο που ο υπουργός, αντί να απολογηθεί για τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολούθησε η κυβέρνηση σε ένα τόσο κρίσιμο και εθνικής σημασίας ζήτημα, όπως η αποστολή στρατιωτικού υλικού σε μια ξένη χώρα και η εμπλοκή σε έναν πόλεμο, επέλεξε την παραπλάνηση και τις μισές αλήθειες. Τι προσπάθησε να διαστρεβλώσει ο υπουργός με το ρεσιτάλ ψεμάτων που έδωσε στη Βουλή;

• Ψέμα πρώτο του κ. Παναγιωτόπουλου: Η «δημοκρατία» στο αποκαλυπτικό και απολύτως διασταυρωμένο ρεπορτάζ της, που προκάλεσε «σεισμό», έφερε στο φως τις συνολικά έξι αποστολές όπλων που πραγματοποιήθηκαν. Η κυβέρνηση όλον αυτόν τον καιρό είχε ανακοινώσει μόνο τις τέσσερις διαδρομές, και μόνο όταν η εφημερίδα μας φανέρωσε πως αυτές ήταν έξι αναγκάστηκε ο υπουργός να το παραδεχθεί, και μάλιστα από το βήμα της Ολομέλειας. Σήμερα, η «δημοκρατία» αποκαλύπτει πως συνολικά τα δρομολόγια ήταν 10! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, εκτός των έξι διαδρομών, έγιναν και άλλες τέσσερις με καναδέζικα C-130, επειδή τα ελληνικά αεροσκάφη του ίδιου τύπου δεν μπορούσαν να πετάξουν. Θα ανασκευάσει εκ νέου, άραγε, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας μετά τις νέες αποκαλύψεις της «δημοκρατίας»;

• Ψέμα δεύτερο του υπουργού Εθνικής Αμυνας: Ισχυρίστηκε ότι έχει ήδη ανακοινωθεί αναλυτικά το τι έχει σταλεί στην Ουκρανία. Ουδέποτε το υπουργείο και συνολικά η κυβέρνηση απάντησαν λεπτομερώς για το τι όπλα έχουν σταλεί. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος ο υπουργός ισχυρίστηκε χθες στη Βουλή πως «έχουμε απαντήσει γραπτώς τι έχει σταλεί στην Ουκρανία», προσθέτοντας μάλιστα ειρωνευόμενος ότι «μόνο ανάγνωση χρειάζεται».

• Ψέμα τρίτο: Ο κ. Παναγιωτόπουλος μετέρχεται διαρκώς το επιχείρημα ότι εστάλησαν τα όπλα από το δήθεν απόθεμα. «Δεν μπορείς κάθε λεπτό να αποδεικνύεις σε αυτή τη χώρα ότι δεν είσαι ελέφαντας. Δεν αποδυναμώνεται η εθνική μας άμυνα. Ό,τι στείλαμε ήταν από τα αποθέματα και όχι από ανεπτυγμένα συστήματα οποιουδήποτε σημείου της αμυντικής μας διάταξης» υποστήριξε. Πρόκειται σαφώς περί παραπειστικού επιχειρήματος, καθώς είναι ξεκάθαρο πως και τα αποθέματα αυτά, είτε βρίσκονται στα νησιά είτε σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας μας, έχουν και χρησιμότητα και κάποιον λόγο ύπαρξης στην αμυντική διάταξη της χώρας. Εκτός και αν υπονοεί ο υπουργός πως έχουν απλώς διακοσμητικό ρόλο.

Επιπροσθέτως, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνεχίζοντας στο μοτίβο της ανακρίβειας και της μισής αλήθειας, η οποία -σημειωτέον- είναι χειρότερη και από το ψέμα, απέφυγε τεχνηέντως να αναφερθεί στις πιέσεις των ΗΠΑ στην Αθήνα που βαίνουν ολοένα αυξανόμενες, και συγκεκριμένα στο πρέσινγκ της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ για αποστολή όχι μόνο σφαιρών, αλλά και άλλων όπλων στην Ουκρανία, ανάμεσα στα οποία και πύραυλοι.

Πηγή: www.dimokratia.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Οι έξι μυστικές αποστολές όπλων στην Ουκρανία