Η Λευκωσία τρελλάθηκε

9 Μαρτίου 2022

Η αναβάθμιση των σχέσεων Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας αλλά και η προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή του Κόλπου και της Ανατολικής Μεσογείου ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης κατά τη διάρκεια συναντήσεων και επαφών που είχε στη Σαουδική Αραβία, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη.

Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας αναφέρει ότι κατά τη συνάντησή του με τον Πρίγκιπα Khalid bin Salman bin Abdulaziz, Αν. Υπουργός Άμυνας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, «επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο χωρών για την αναβάθμιση των σχέσεων σε θέματα Άμυνας και Ασφαλείας».

Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για την ευρύτερη ασφάλεια, με έμφαση στην προώθηση της ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή του Κόλπου και της Ανατολικής Μεσογείου και συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία, σημειώνεται.

Νωρίτερα ο κ. Πετρίδης είχε συνάντηση με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας Στρατηγό Fayyadh Al Ruwaili, όπου συζήτησαν μελλοντικές κοινές δράσεις με σκοπό την ενδυνάμωση των σχέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε την έκθεση αμυντικού υλικού, World Defense Show Saudi Arabia, η οποία διοργανώνεται για πρώτη φορά και ενημερώθηκε για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα.

Στο περιθώριο της επίσκεψης του, είχε συνομιλίες με τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), δίδοντας συνέχεια στις τακτικές διμερείς διαβουλεύσεις. Είχε την ευκαιρία μεταξύ άλλων να συνομιλήσει με τους Υπουργούς Άμυνας του Μπαχρέιν, της Τυνησίας και του Μαρόκου.

Επίσης, ο κ. Πετρίδης παραχώρησε επίσης συνέντευξη στην ευρείας κυκλοφορίας αραβική εφημερίδα Asharq Al-Awsat στην οποία σημείωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να εργάζεται για την περαιτέρω αναβάθμιση και ενίσχυση των διμερών σχέσεων της με την Σαουδική Αραβία.

Πηγή:armyvoice.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.