«Οι αναφορές των Ουκρανών στα πυρηνικά όπλα άλλαξαν όλη την ιστορία» είπε η Ζαχάροβα

24 Φεβρουαρίου 2022

Το κίνητρο του Πούτιν για να ανακοινώσει την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία, επιχείρησε να εξηγήσει η Μαρία Ζαχάροβα – «Αυτό που βλέπουμε δεν είναι η αρχή του πολέμου, αλλά το τέλος του» πρόσθεσε

Οι δηλώσεις που έκανε το Κίεβο για τα πυρηνικά όπλα, ήταν εκείνες που «άλλαξαν ολόκληρη την ιστορία», είπε η επίσημη εκπρώσπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Rossiya 24».

«Όταν οι ανεπαρκείς εκπρόσωποι της Ουκρανίας άφησαν να εννοηθεί πως ίσως πρέπει να επιστρέψουν στη συζήτηση για την παρουσία πυρηνικών όπλων… πιστεύω πως εκεί άλλαξε όλη η ιστορία γενικά» ανέφερε η Ζαχάροβα, απαντώντας σε ερώτηση για την απόφαση του Πούτιν να διατάξει μαζική εισβολή στην Ουκρανία. Σημειώνεται πως ο Ρώσος πρόεδρος είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά.

Σε άλλες δηλώσεις της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε πως «αυτό που βλέπουμε δεν είναι η αρχή του πολέμου, αλλά το τέλος του»

«Αυτή δεν είναι η αρχή του πολέμου. Είναι πολύ σημαντική η επιθυμία μας να αποτρέψουμε την εξέλιξη γεγονότων που θα μπορούσαν να κλιμακωθούν σε παγκόσμια σύρραξη. Και δεύτερον, αυτό είναι το τέλος του πολέμου» είπε η Ζαχάροβσ, υπενθυμίζοντας πως οι αιματηρές αντιπαραθέσεις στην ανατολική Ουκρανία έχουν κρατήσει οκτώ χρόνια. Επιπλέον, ο πόλεμος «διεξήχθη σε πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων, των χτυπημάτων στον τομέα της ενημέρωσης και των ψυχολογικών εκβιασμών».

Πηγή: www.protothema.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.