Κυπριακές αποφάσεις για εξοπλισμούς (και η συνήθης φασαρία Τατάρ)

Αποφασίζει το ΥΠΑΜ για το αντιπυραυλικό σύστημα… Αξιολογούνται οι προσφορές για ελικόπτερο πολλαπλού ρόλου

26 Iανουαρίου 2022

Την σε βάθος εξέταση των προτάσεων που κατέθεσαν διάφορες χώρες για την προμήθεια της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) με σύστημα που θα ενισχύσει την αντιαεροπορική ομπρέλα της Κύπρου, έχει ολοκληρώσει το Υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.
ο θέμα της ενίσχυσης της αντιαεροπορικής ομπρέλας της Κύπρου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου και είναι μέσα στις πρώτες προτεραιότητες του για να το κλείσει όσο το δυνατό πιο σύντομα.
Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει προχωρήσει η αξιολόγηση των υποψήφιων συστημάτων και αυτή την περίοδο το ΥΠΑΜ βρίσκεται στο τελικό στάδιο για λήψη τελικής απόφασης για την αγορά του συγκεκριμένου συστήματος, το οποίο με το βεληνεκές που διαθέτει και σε συνδυασμό με τα υφιστάμενα οπλικά συστήματα της ΕΦ θα καλύπτει ολόκληρο το νησί.

Διαβάστε τη συνέχεια στο cyprustimes.com

Θυελλώδης αντίδραση και πολεμικές απειλές Τατάρ για τα αντιπυραυλικά του ΥΠΑΜ

26 Ιανουαρίου 2022

Ανησυχία και δυσφορία εκφράζει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το ΚΥΠΕ για τις βλέψεις της Εθνικής Φρουράς για αγορά αντιπυραυλικού συστήματος.
Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε στο τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ότι τέτοιες ενέργειες αυξάνουν την ένταση στο νησί και κάλεσε την ελληνοκυπριακή πλευρά να εκλογικευτεί.
«Δεν έχει νόημα να υιοθετούν μια επιθετική στάση και να ξεχνούν ότι τα βάζουν με την Τουρκική Δημοκρατία», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει τουρκική αντίδραση καθώς «ως εγγυήτρια χώρα, η Τουρκία έχει το δικαίωμα να μιλήσει και να πράξει».
Μάλιστα συνέδεσε τις πληροφορίες με την ίδρυση του κυπροκουρδικού συνδέσμου αλληλεγγύης, που προπαγανδιστικά υποστηρίζει πως πρόκειται για παράρτημα των PYD και PKK στην Κύπρο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο cyprustimes.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.