Νέο κατασκοπευτικό κέντρο των Βρετανών στη βάση της Δεκέλειας Κύπρου

14 Ιανουαρίου 2021

Επεκτείνουν οι Βρετανοί τις κτιριακές εγκαταστάσεις τους στις βάσεις στην Κύπρο με στόχο την αύξηση των κατασκοπευτικών και επιχειρησιακών δυνατοτήτων αντικατασκοπείας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και ευρύτερης Μέσης Ανατολής.

Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε απόψε πως θα ανεγερθεί νέο τηλεπικοινωνιακό κέντρο στο πλαίσιο «εκσυγχρονισμού των υποδομών και αύξησης της ανθεκτικότητας» των δυνάμεών τους στην Δεκέλεια και την ευρύτερη περιοχή νοτιοανατολικά της Κύπρου.

Οι Βρετανοί διατηρούν στην Κύπρο δύο μεγάλες στρατιωτικές βάσεις. Η μία βρίσκεται στο Ακρωτήρι, όπου υπάρχει σημαντικό  κέντρο ηλεκτρονικής κατασκοπείας και τηλεπικοινωνιών, και η άλλη στη Δεκέλεια, η οποία, όπως φαίνεται να αποκτήσει ανάλογες υποδομές σε επιχειρήσεις συλλογής ευαίσθητων πληροφοριών.

Δεκέλεια Κύπρου - Βικιπαίδεια

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.