Γεωργιάδης: «Όχι» στη συνταγογράφηση μοριακών γιατί «δεν το θέλουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ομολόγησε τελικά τον βασικό παράγοντα με τον οποίο λαμβάνει αποφάσεις η κυβέρνηση: Τα ιδιωτικά συμφέροντα.

4 Ιανουαρίου 2021

Συνεχίζει τον προκλητικό εμπαιγμό της η κυβέρνηση προς τους πολίτες που εδώ και μέρες περιμένουν με τις ώρες για να υποβληθούν σε τεστ το οποίο πληρώνουν πολύ ακριβά, με τη χώρα να σπάει το ένα μαύρο ρεκόρ μετά το άλλο.

Σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ομολόγησε τον βασικό παράγοντα με τον οποίο λαμβάνει αποφάσεις η κυβέρνηση: Τα ιδιωτικά συμφέροντα. Ειδικότερα, κληθείς να απαντήσει για τη συνταγογράφηση των μοριακών τεστ, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι αν και είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας, ο ίδιος δεν συμφωνεί με ένα τέτοιο μέτρο γιατί δεν το θέλουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, τα οποία έτσι θα μπουν σε διαδικασία clow back με αποτέλεσμα να υπάρχει επιστροφή περίπου 50% της τιμής.

Παράλληλα, η περιβόητη μείωση στην τιμή των μοριακών τεστ, αναμένεται να είναι εξαιρετικά μικρή καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος, το νέο πλαφόν θα είναι κοντά στα 50 ευρώ από 60 που είναι τώρα, τιμή που παραμένει ιδιαίτερα υψηλή για έναν εργαζόμενο με μέσο ή χαμηλό εισόδημα…

Μεγαλύτερη μείωση στα μοριακά, πάλι «δεν θα θέλουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά»…

Πηγή: www.rosa.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.