«Μαύρη τρύπα» των εμβολιασμών οι Ενοπλες Δυνάμεις – Πόσοι (δεν) έχουν εμβολιαστεί ανά κλάδο

21 Δεκεμβρίου 2021

Tην ώρα που σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η άρνηση εμβολιασμού των στελεχών των Ενοπλων Δυνάμεων οδηγεί μέχρι και σε απόταξη, στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, τα ποσοστά εμβολιασμού ξεπερνούν το 70% μόνο στο Πολεμικό Ναυτικό.

Αυτό δείχνει ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται κάτω από τον εθνικό μέσο όρο, που στις αρχές Δεκεμβρίου ήταν 74% για τους ενήλικες.

Σύμφωνα με τα τα επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία εμβολιασμού που παρέθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτών του ΚΚΕ Νίκου Παπαναστάση και Θανάση Παφίλη –και τα οποία αφορούν το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό– τα ποσοστά ανά κλάδο έχουν ως εξής:

– Γενικό Επιτελείο Στρατού: 63,51%
– Γενικό Επιτελείο Ναυτικού: 72,59%
– Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας: 62,23%

«Ουσιαστικά», θέλησε να σημειώσει ο κ. Παναγιωτόπουλος, το ποσοστό ανοσοποίησης είναι πολύ μεγαλύτερο εάν προστεθούν και οι νοσήσαντες, οι οποίοι διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό νόσησης, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η ενημέρωση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και τη θετική επίπτωσή του στην εξέλιξη της πανδημίας αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Οπως έκανε γνωστό ο υπουργός, με μέριμνα της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, από τον Δεκέμβριο του 2020, απεστάλη προς τα Γενικά Επιτελεία έγγραφο με συνημμένο το εγχειρίδιο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού του υπουργείου Υγείας, προς ενημέρωση του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον, από την 5η Νοεμβρίου «ενημερώθηκαν αρμοδίως τα Γενικά Επιτελεία περί της διάθεσης τρίτης δόσης εμβολίου και συνακόλουθα έλαβε χώρα ενημέρωση όλου του προσωπικού».

«Οι ενημερώσεις, οι οποίες συνεχίζονται σε τακτική βάση, συνδυάζονται με τα επικαιροποιημένα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν τον εμβολιασμό έναντι της Covid-19, ενώ παράλληλα προτρέπεται το προσωπικό να συμμετάσχει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας», κατέληξε, στην απάντησή του, κ. Παναγιωτόπουλος.

Πηγή: protagon.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.