Καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας για γιατρό: «Κρατούσε» στο σπίτι ασθενείς με κορωνοϊό

21 Δεκεμβρίου 2021

Ο θάνατος μιας γυναίκας μόλις 60 ετών στον Βόλο ήταν ο ασκός του Αιόλου που άνοιξε για γιατρό της πόλης, ο οποίος φέρεται να τη συμβούλευε να μην μεταβεί στο Νοσοκομείο αν και είναι κορωνοϊό και η κατάστασή της επιβαρύνονταν μέρα με την ημέρα. Η γυναίκα έφτασε στο απροχώρητο, πήγε στο Νοσοκομείο, ωστόσο η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη και τελικά έχασε τη ζωή της.

Ο σύζυγος της 60χρονης προχώρησε σε έγγραφη καταγγελία για τον εν λόγω γιατρό στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας. Μάλιστα πρόκειται για τον φερόμενο ως «αρνητή», ο οποίος το προηγούμενο διάστημα σε βίντεο τοποθετούνταν με αντιεπιστημονικές τοποθετήσεις κατά του εμβολίου του κορωνοϊού.

Για το θέμα αυτό μάλιστα, η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, μετά από την απολογία του του επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο.

Ο εν λόγω μάλιστα γιατρός λειτουργεί κανονικά το ιατρείο του, καθώς έχει αναρτημένο στην πόρτα του πιστοποιητικό νόσησης.

Σύμφωνα με την τελευταία καταγγελία, ο εν λόγω γιατρός φέρεται να απέτρεπε την 60χρονη από το να μεταβεί στο Νοσοκομείο και την «κρατούσε» στο σπίτι, με την υγεία της όμως να επιδεινώνεται. Τη μέρα μάλιστα που τελικά αποφάσισε η γυναίκα να αναζητήσει νοσοκομειακή φροντίδα, ο σύζυγός της καταγγέλλει ότι ο γιατρός έκανε δύο φορές κατ’ οίκον επίσκεψη και μάλιστα έλαβε και την απαραίτητη …επίσκεψη.

Για τον γιατρό ήδη ο Εισαγγελέας έχει ζητήσει στοιχεία για την πρώτη περίπτωση, δηλαδή για τις τοποθετήσεις του περί εμβολιασμού, ενώ τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας προκειμένου να αποφασίσει εάν θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό συμβούλιο για την καταγγελία.

Πηγή: magnesianews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.