Σκληρές εκφράσεις για αντιεμβολιαστές από το Κρεμλίνο

O Ντιμίτρι Πεσκόφ προέβη σε σκληρούς χαρακτηρισμούς απέναντι στους αντιεμβολιαστές, σε ρωσική τηλεοπτική εκπομπή.

20 Δεκεμβρίου 2021

Όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 και προσπαθούν ενεργά να πείσουν άλλους να απορρίψουν τα εμβόλια είναι «επικίνδυνοι ανόητοι», δήλωσε την Κυριακή ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ντιμίτρι Πεσκόφ μιλούσε σε ειδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα σχετικά με την πορεία της πανδημίας, μαζί με άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Όταν ρωτήθηκε η άποψή του για τους «αντιεμβολιαστές», ο εκπρόσωπος του Προέδρου απάντησε: «Επικίνδυνοι ανόητοι. Eίναι δύο λέξεις. Μόνο μια λέξη δεν μπορεί να το εκφράσει», είπε στην τηλεοπτική παρουσιάστρια Νάιλα Άσκερ.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας, Μιχαήλ Μουράσκο, χαρακτήρισε «παράλογους» όσους αρνούνται να εμβολιαστούν, ενώ η Άννα Πόποβα, επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας παρακολούθησης της υγείας Rospotrebnadzor, είπε ότι οι αντίπαλοι των εμβολίων είναι «επηρεασμένοι από τον φόβο».

Οι δηλώσεις των αξιωματούχων έρχονται καθώς η Ρωσία αντιμετωπίζει το τελευταίο κύμα μολύνσεων από τον Covid-19. Το κράτος προσπάθησε επί μήνες να πείσει τους ευάλωτους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του ιού, αλλά το ποσοστό των εμβολιασμενων παρέμεινε χαμηλότερο σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες. Σύμφωνα με τον Μουράσκο, μόλις το 62% των Ρώσων άνω των 60 ετών έχουν λάβει την πρώτη τους δόση – ακόμα πολύ πίσω από τον εθνικό στόχο του 80%.

Αυτην τη στιγμή στη Ρωσία, πέντε διαφορετικά εμβόλια κατά του Covid-19 έχουν εγκριθεί και διατίθενται στους πολίτες, συμπεριλαμβανομένου του Sputnik V, του πρώτου εγκεκριμένου εμβολίου για τον κορωνοϊό στον κόσμο.

ΠΗΓΗ: RT / kosmodromio.gr/

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Το Κρεμλίνο θεωρεί ότι οι θέσεις των αντιεμβολιαστών συνιστούν στρατηγική εξόντωσης του λαού