Δημιουργία πεδίου ασκήσεων κατά του «εχθρού λαού»

16 Δεκεμβρίου 2021

Με ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, καταγγέλλει τη δημιουργία του ειδικού πεδίου εκπαίδευσης και σημειώνει ότι «πριν κλείσει ένας μήνας από την κοινή άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ με θέμα την ανακατάληψη πλοίου από “απείθαρχους” ναυτεργάτες, σειρά πήραν χτες τα εγκαίνια πεδίου βολής στην περιοχή Καντήλι, στα Μέγαρα. Πεδίο βολής το οποίο είναι ειδικά διαμορφωμένο ώστε να προσομοιάζει σε αστικό και ημιαστικό περιβάλλον. Δηλαδή σαν κατοικημένη περιοχή εντός πόλης. Μάλιστα, τα κύρια σενάρια των επιχειρήσεων ήταν “εκκαθαρίσεις οικιών”, αλλά και τακτική βολών σε στενούς διαδρόμους και από αέρα με ελεύθερο σκοπευτή».

Ενώ στη συνέχεια αναφέρει ότι «είναι προκλητικό, την ώρα που ο λαός μας στενάζει από την πανδημία, αντιμετωπίζει νέες περικοπές που επίκεινται στον κρατικό προϋπολογισμό ακόμα και για τις πιο στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες, έρχεται αντιμέτωπος με την καθήλωση των μισθών, την ακρίβεια, η κυβέρνηση να προχωρά σε τέτοιες ασκήσεις που δείχνουν ξεκάθαρα την αποφασιστικότητα της άρχουσας τάξης να εξοπλιστεί απέναντι στον ”εχθρό λαό”. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρόμοιες εκπαιδεύσεις γίνονται από το στρατό του Ισραήλ, με νωπές τις εικόνες από τα βίντεο που κατέγραψαν πάνοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες να μπουκάρουν σε σπίτια Παλαιστινίων και να φωτογραφίζουν μικρά παιδιά.

Η υπογραφή της πενταετούς Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) είναι ένα βήμα αναβάθμισης του επικίνδυνου προσανατολισμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλους κατασταλτικής δύναμης, όπως και την αντίστοιχη διαπαιδαγώγηση των στελεχών τους για την αντιμετώπιση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η παρουσία στελεχών της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ, υπουργών, ακόμα και του πρέσβη των ΗΠΑ Τζ. Πάιατ σε αντίστοιχες ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι δείκτης του βάρους που δίνεται για την προετοιμασία αντιμετώπισης κινητοποιήσεων εργαζομένων είτε μέσα στην πόλη είτε σε βιομηχανική ζώνη»

Η ΚΟ Αττικής τονίζει ότι «αυτού του είδους οι ασκήσεις αποτελούν πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους συνταξιούχους και τη νεολαία της Αττικής, συνολικά της χώρας, που ματώνουν από την αντιλαϊκή πολιτική και που έχουν κάθε λόγο να αντιδρούν και να κινητοποιούνται ενάντια στην κυβέρνηση και την εργοδοσία».

Και καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν: Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Να κλείσουν τώρα όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές. Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Να επιστρέψουν τώρα όλες οι στρατιωτικές αποστολές από το εξωτερικό. ΟΧΙ στον «Ευρωστρατό» που ετοιμάζει η ΕΕ. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Θυμίζουμε, η τελετή εγκαινίων του Πεδίου Βολής Κανδηλίου στα Μέγαρα έγινε τη Δευτέρα, με πλήρη επίδειξη επιχειρησιακών δυνατοτήτων και βολών μονάδων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ. Το Πεδίο Βολής εκσυγχρονίστηκε ώστε να προσομοιάζει με αστικό και ημι-αστικό περιβάλλον για εκπαίδευση σε μάχες εντός πόλεων, εξ ου και εκεί διεξήχθησαν σενάρια με τακτικές μάχης που περιελάμβαναν εκκαθάριση οικίας, ατομική τακτική βολών αλλά και εκκαθάριση στενών διαδρόμων με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένου «λαβυρίνθου».

Πηγή: www.rizospastis.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Ενοπλες Δυνάμεις: Εκπαιδεύονται σε ρόλο εσωτερικής καταστολής