Δημοσιογράφος διώκεται μετά από αγωγή εταιρείας

Το δημοσίευμα αφορούσε τη δυσμενή μεταβολή της εργασιακής σχέσης εργαζομένου στην εταιρεία.

Στις 17 Δεκεμβρίου θα γίνει η δίκη του δημοσιογράφου Γιώργου Χρήστου, του εκπαιδευτικού και συνδικαλιστή Γρηγόρη Καλομοίρη και του Μίλτου Αλικαρίδη, τότε εργαζόμενου της Commercial Value που κατέθεσε αγωγή εναντίον τους για άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 23 Μάρτη του 2017 στο ErgasiaNET.

Το δημοσίευμα αφορούσε τη δυσμενή μεταβολή της εργασιακής σχέσης εργαζομένου στην εταιρεία. Ο δημοσιογράφος διώκεται με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης. Μαζί του και με την ίδια κατηγορία, κατηγορούμενοι είναι και ο Γρηγόρης Καλομοίρης, τότε εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ που διαχειριζόταν την ιστοσελίδα ErgasiaNET, καθώς και ο εργαζόμενος της παραπάνω εταιρείας, Μίλτος Αλικαρίδης

Καθώς η διασφάλιση των δημοσιογραφικών πηγών είναι υποχρέωση κάθε δημοσιογράφου σύμφωνα με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την ελληνική Δικαιοσύνη, και του Καταστατικό της Ένωσης, όπου ανήκει, της ΕΣΗΕΑ, όταν κλήθηκε από την ανακρίτρια να δώσει κατάθεση και ερωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε, λόγω του δημοσιογραφικού απορρήτου, να αποκαλύψει τις πηγές του.

Ο δημοσιογράφος στοχοποιήθηκε, τόσο λόγω της αδέσμευτης δημοσιογραφίας που ασκεί, αποκαλύπτοντας τα όσα συμβαίνουν στους χώρους δουλειάς, όσο και για την ενεργή κινηματική του δράση στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα.

Πρόκειται ακόμη για μια εργατική ιστοσελίδα, που εδώ και πολλά χρόνια υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, καταγγέλλει την αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων, καθώς και τον αυταρχισμό, τη βία και τις αυθαιρεσίες των εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων.

Το εξώδικο της εταιρείας που δημοσιεύθηκε στο ErgasiaNET: ΜΕΤΑ: Απάντηση στο εξώδικο της «Commercial Value»

Πηγή: alterthess.gr / kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.