Κομματική Οργάνωση Μεταφορών του ΚΚΕ: Καταγγέλλει την άσκηση Ελλάδας – ΗΠΑ ενάντια στον «εχθρό» λαό!

29 Nοεμβρίου 2021

Η Κομματική Οργάνωση Μεταφορών του ΚΚΕ καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της την πρόσφατη κοινή άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας – ΗΠΑ, η οποία είχε ως «εχθρό» απείθαρχους εργάτες! Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η άσκηση αυτή είναι ένα ακόμα βήμα αναβάθμισης «του επικίνδυνου προσανατολισμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλους κατασταλτικής δύναμης.»

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε τη κοινή άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας και ΗΠΑ απέναντι στον «εχθρό» ….λαό. Η εμπλοκή της Ελλάδας στους ΑμερικαΝατοικούς σχεδιασμούς περιλαμβάνει και σχέδια καταστολής του εργατικού κινήματος.

Η υπογραφή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας εμπλέκει ακόμη περισσότερο τα σώματα στρατού σε επικίνδυνους, προκλητικούς σχεδιασμούς καταστολής του «εχθρού»… ελληνικού λαού. Η πρόσφατη κοινή άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων της Ελλάδας και ΗΠΑ, υπό την εποπτεία ίδιου του Πρέσβη των ΗΠΑ, Τζ. Πάιατ, πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Πεύκο και είχε σαν σενάρια την ανακατάληψη διυλιστηρίων και την νηοψία σε πλοίο με «απείθαρχους» ναυτεργάτες!

Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται ανάλογη άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων, είναι ένα βήμα αναβάθμισης του επικίνδυνου προσανατολισμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλους κατασταλτικής δύναμης, όπως και την αντίστοιχη διαπαιδαγώγηση των στελεχών τους για την αντιμετώπιση του «εχθρού λαού».

Είναι συνέχεια των ασκήσεων με σενάρια καταστολής αντιιμπεριαλιστικών διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων. Και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία, ειδικά μετά την υπογραφή της πενταετούς συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας (MDCA).

Η άσκηση όμως αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους ναυτεργάτες, για τους λιμενεργάτες, τους εργαζόμενους στις μεταφορές και συνολικά του ελληνικού λαού.

Σε μια περίοδο που οι λιμενεργάτες ορθώνουν το ανάστημα τους ενάντια σε μονοπωλιακούς ομίλους κλιμακώνοντας τη πάλη τους, που οι ναυτεργάτες κλιμακώνουν τη μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που οι εργαζόμενοι στις μεταφορές θρηνούν συναδέλφους θύματά της καπιταλιστικής κερδοφορίας, το αστικό κράτος παίρνει επιπλέον μέτρα προετοιμασίας για κτύπημα του εργατικού κινήματος.

Οι ναυτεργάτες, οι λιμενεργάτες, το εργατικό κίνημα συνολικά να διεκδικήσει:

  • Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Να επιστρέψουν τώρα όλες οι στρατιωτικές αποστολές από το εξωτερικό.
  • ΟΧΙ στον “Ευρωστρατό” που ετοιμάζει η ΕΕ.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.