Κινητοποίηση στην Αγ. Παρασκευή ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας

22 Νοεμβρίου 2021

Κινητοποίηση έξω από το κατάστημα της Eurobank στην Αγ.Παρασκευή στην Αθήνα πραγματοποίησε η δημοτική κίνηση «Φυσάει Κόντρα στην Αγ. Παρασκευή» ως ένδειξη διαμαρτυρίας για κάτοικο της περιοχής, του οποίου το σπίτι κινδυνεύει με πλειστηριασμό.

Όπως αναφέρει η δημοτική κίνηση, «παρότι ο ίδιος ήρθε σε διαπραγμάτευση με την τράπεζα και υπήρξε κατεύθυνση συμφωνίας για προπληρωμή αξίας 800 ευρώ και 180 ευρώ μηνιαία δόση αποπληρωμής η Eurobank όταν αντιλήφθηκε εκείνος κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό αυτό αλλάζει ξαφνικά γνώμη και ζητά άμεση προπληρωμή αξία 2.500 ευρώ!»

«Ο γείτονας μας Μ.Καρατζάς επιβαρύνεται με χρέη αξίας 50.000 ευρώ. Χρέη που προέρχονται από δάνειο της Eurobank κατά την προσπάθεια του πατέρα του να σώσει την οικογενειακή τους επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2010. Η προσπάθεια αυτή απέτυχε. Η επιχείρηση έκλεισε και ο ίδιος παραμένει μέχρι και σήμερα άνεργος, με μικρά μόνο διαλείμματα περιστασιακής εργασίας.

Τα χρέη αυτά προς τη Eurobank έχουν θέσει σε κίνδυνο το σπίτι στο οποίο διαμένει ο γείτονας μας και η οικογένεια του. Η προστασία που υπήρχε με τον νόμο Κατσέλη για την πρώτη κατοικία σταμάτησε με απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η τράπεζα ξεκίνησε τη διαδικασία για να βγάλει το σπίτι σε πλειστηριασμό με κίνδυνο όλη η οικογένεια να μείνει άστεγη. Ο γείτονας μας ήρθε σε διαπραγμάτευση με την τράπεζα όπου υπήρξε κατεύθυνση συμφωνίας για προπληρωμή αξίας 800 ευρώ και 150 ευρώ μηνιαία δόση αποπληρωμής.  Με δυσκολία τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν και εκεί που θα ξεκινούσε η υλοποίηση του διακανονισμού η Eurobank αλλάζει ξαφνικά γνώμη και ζητά άμεση προπληρωμή αξία 2.500 ευρώ! Θεωρούμε την κίνηση αυτή προσχηματική και άδικη. Μόλις  βρέθηκε μια λύση η τράπεζα έτρεξε να ανεβάσει την τιμή της προπληρωμής φανερώνοντας έτσι ότι πραγματικός σκοπός της δεν είναι να πάρει πίσω τα χρήματα της αλλά το σπίτι του γείτονα μας που έχει μεγαλύτερη αξία από το δάνειο» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης.

«Ως κάτοικοι της πόλης, γείτονες και γειτόνισσες του Μάκη, είμαστε εδώ για να δηλώσουμε στη Eurobank ότι δεν θα τον αφήσουμε μόνο του. Απαιτούμε η τράπεζα να μην αθετήσει τον διακανονισμό στον οποίο συμφώνησε. Ζητάμε και από εσάς που διαβάζετε αυτό το κείμενο να στηρίξετε αυτό την προσπάθεια. Να διαμαρτυρηθείτε κατά την επίσκεψη σας στη τράπεζα για αυτή την αδικία. Και αν και εσείς αντιμετωπίζετε μια παρόμοια κατάσταση ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας να αγωνιστούμε μαζί.

Κανένας και καμία να μη βρεθεί στο δρόμο!

Να προστατέψουμε την πρώτη κατοικία των ανθρώπων!

Η στέγαση είναι πρωταρχική ανάγκη, δικαίωμα για όλες κι όλους και όχι πεδίο για υπερκέρδη!» καταλήγουν τα μέλη της δημοτικής κίνησης στην ανακοίνωσή τους.

Πηγή: alterthess.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.