Τι θα γίνει αν καταγγείλουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Του Θεόδωρου Καρυώτη

Ο Κωνσταντίνος Γρίβας, καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων, μιλώντας σε ένα ακροδεξιό κανάλι, υποστήριξε την θέση του καθηγητή Ιωάννη Μάζη ότι τώρα ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε από τους Σκοπιανούς να ονομαστούν «Κεντροβαλκανική Ομοσπονδία».

Εάν ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, οι Σκοπιανοί θα ανακοινώσουν στα Ηνωμένα Έθνη, στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αλλάζουν την ονομασία του κράτους τους σε Μακεδονία. Κανείς δεν πρόκειται να ζητήσει από τους Σκοπιανούς να ξαναρχίσουν συνομιλίες με τους Έλληνες για ένα νέο όνομα.

Κωνσταντίνος Γρίβας: Ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Ελλάδας! Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα οι προστριβές στα Βαλκάνια!Τριβές στην ΝΑΤΟϊκή συμμαχία

Τις εξελίξεις στα Σκόπια και τα δεδομένα όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών ανέλυσε ο Κωνσταντίνων Γρίβας.

Η συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί τριβές στα Βαλκάνια, πράγμα που πλέον έχουν καταλάβει και οι δυτικοί και η αλλαγή ηγεσίας στην Βόρειο γείτονα αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα να καταγγείλει την συμφωνία των Πρεσπών.

Οι τριβές μεταξύ της Αλβανίας και της Βουλγαρίας με την βόρειο γείτονα καθώς και η αντίδραση των Ελλήνων πολιτών δείχνουν ότι η συμφωνία δεν ήταν αυτό που περίμεναν οι δυτικοί, δηλαδή μια συμφωνία που θα έφερνε ηρεμία στα Βαλκάνια μιας και σαν τέτοια διαφημίστηκε.

Παράλληλα η ανέλιξη ενός φιλορωσικού κόμματος, όπως το VMRO, στην εξουσία θα προκαλέσει τριβές στην ΝΑΤΟϊκή συμμαχία και φωνές που διερωτώνται, γιατί έτρεξε η δύση να βάλει την Βόρεια γείτονα στο ΝΑΤΟ πληθαίνουν.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, διευθυντής του Τομέα Θεωρίας και Ανάλυσης Πολέμου στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Διδάσκει επίσης Γεωγραφία της Ασφάλειας στην ευρύτερη Μέση Ανατολή στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Γρίβας στο Ανατρεπτικό Δελτίο στο Alert TV στις 9 Νοεμβρίου 2021.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.