Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Αττική

19 Νοεμβρίου 2021

«Λυγίζουν» τα νοσοκομεία, δραματική η κατάσταση με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να επιστρέψουν με rapid test οι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή και επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

«Η επίταξη ιδιωτών γιατρών δεν βοηθάει το σύστημα» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ, σε νέα του ανακοίνωση για την κατάσταση στα νοσοκομεία. Ο κ. Γιαννάκος αποτυπώνει τα νεότερα στοιχεία για τις ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα και ασκεί σφοδρή κριτική για την αναστολή εργασίας σε 7.000 υγειονομικούς.

«Ο νόμος που έθεσε σε αναστολή εργασίας 7.000 συναδέλφους προβλέπει την αναπλήρωσή τους με τρίμηνες συμβάσεις. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον κάλυψης τέτοιων θέσεων από υποψηφίους στις βασικές ειδικότητες» αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει:

«Η επίταξη ιδιωτών γιατρών δεν βοηθάει το σύστημα. Δεν διαθέτουν νοσοκομειακή εμπειρία και είναι απαραίτητοι στην πρωτοβάθμια. Να διαταχθούν από τον ΕΟΔΥ για την παρακολούθηση περιστατικών κορονοϊού στα σπίτια τους. Για να μην φθάνουν στα νοσοκομεία σε μη αναστρέψιμη κατάσταση.»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «εδώ που φθάσαμε» είναι «μονόδρομος η επίταξη ιδιωτικών κλινικών για νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού σε κλινικές και ΜΕΘ» και η «επιστροφή των συναδέλφων που είναι σε αναστολή έστω με καθημερινά rapid test».

Ο κ. Γιαννάκος τονίζει ότι είναι γεμάτες οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, ενώ στην Ήπειρο μόλις 2 κλίνες είναι κενές.

Δεκάδες είναι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Αττική

Πηγή: www.ieidiseis.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.