Καπραβέλος: Είναι τραγική η κατάσταση με τους αρνητές – Με την 51χρονη που κατέληξε, τσακωνόμασταν για να μπει στη ΜΕΘ

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γιατροί για να πείσουν τους αρνητές που νοσηλεύονται, μίλησε ο Νίκος Καπραβέλος.

14 Νοεμβρίου 2021

Σε μια χρονική συγκυρία που η πολιτεία συζητά το θέμα του ακαταδίωκτου των γιατρών, οι οποίοι αντιμεωπίζουν αυξήμένη αμφισβήτηση από αρνητές, ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» ανέφερε ότι οι γιατροί δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τον κορωνοϊό αλλά την άρνηση των ασθενών.

«Θεωρούν ότι κάνουμε κακή ιατρική και ότι δεν κάνουμε το σωστό», δήλωσε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Μάλιστα αποκάλυψε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που οι γιατροί στις ΜΕΘ ήρθαν σε σύγκρουση με ασθενή που αρνούνταν να διασωληνωθεί.
Τραγική η κατάσταση με τους αρνητές

Ο Κ. Καπραβέλος τόνισε ότι στο τέταρτο κύμα της πανδημίας αυξήθηκε η αμφισβήτηση για τις ενέργειες των γιατρών.

«Εδώ υπάρχει μια θεραπεία που έχει εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο. Το να του δώσεις οξυγόνο του σώζεις την ζωή. Άλλον τον ψάχνουμε στα παγκάκια και φεύγει γιατί του λένε ότι το οξυγόνο του κάνει κακό, άλλοι δεν θέλουν να διασωληνωθούν», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα αυξημένα περιστατικά αρνητών ασθενών, ο διευθυντής της ΜΕΘ τόνισε ότι υπάρχουν άνθρωποι που μιλούν μαζί τους και τους προτρέπουν να μη δεχτούν τη διασωλήνωση. Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος αυτοί είναι ηθικοί αυτουργοί για όσα συμβαίνουν

Μια τέτοια περίπτωση ήταν και η 51χρονη που κατέληξε στο «Παπανικολάου» μετά την άρνησή της να διασωληνωθεί. «Φτάσαμε στο σημείο να τσακωθούμε για να μπει στη ΜΕΘ και χάσαμε πολύτιμο χρόνο που της κόστισε τη ζωή. Οι συνάδελφοι είχαν τρελαθεί».

Τέλος, ο γιατρός έστειλε μήνυμα υπέρ της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου και ειδικότερα για αυτούς που έχουν εμβολιαστεί με Johnson&Johnson. «Όσοι είχαν εμβολιαστεί από τον Μάρτιο-Απρίλιο με το J&J είναι πλέον ακάλυπτοι απέναντι στον ιό. Είμαι ξεκάθαρος. Πρέπει να γίνει η επαναληπτική δόση αμέσως, το ανακοίνωσε και η ίδια η εταιρεία».

Πηγή: www.iefimerida.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

ΟΕΝΓΕ για την πανδημία: Διασωληνωμένοι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ – Προδιαγεγραμμένο έγκλημα