Περιβαλλοντικές οργανώσεις δεν θέλουν τον EastMed

9 Νοεμβρίου 2021

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις απ’ όλη την Ευρώπη επιμένουν στη θέση τους ότι η Κομισιόν και τα άλλα όργανα της ΕΕ οφείλουν να σταματήσουν την προώθηση και οικονομική στήριξη ενεργειακών έργων προς αξιοποίηση ορυκτών καυσίμων, ώστε να συμβάλουν έμπρακτα στην «απανθρακοποίηση» της ενέργειας και στην πράσινη μετάβαση, το ταχύτερο.

Τη Δευτέρα, περισσότερες από 100 οργανώσεις στην ΕΕ, μεταξύ τους και μία κυπριακή, η Friends of the Earth Cyprus (Φίλοι της Γης), συνυπέγραψαν και απέστειλαν σε Ευρωπαίους αξιωματούχους μακροσκελές υπόμνημα, με το οποίο ζητούν να μην περιληφθούν στον 5ο κατάλογο (χρηματοδοτούμενων) έργων κοινού ενδιαφέροντος (PCI), έργα που αφορούν αξιοποίηση ορυκτών καυσίμων, περιλαμβανομένου του φυσικού αερίου.

Η επιστολή εστάλη στο πλαίσιο της πραγματοποίησης, χθες, συνάντησης λήψης αποφάσεων υψηλού επιπέδου, για τον καταρτισμό του 5ου καταλόγου έργων κοινού ενδιαφέροντος (5th PCI list). Πέραν της οργάνωσης Friends of the Earth Cyprus, από ελληνικής πλευράς το έγγραφο υπέγραψαν οργανώσεις όπως το γραφείο της Greenpeace στην Ελλάδα (αλλά και το ευρωπαϊκό γραφείο της οργάνωσης), η Gastivists Greece και η ECOpolis Social Center. Την επιστολή υπογράφουν η Frida Kieninger, από την οργάνωση Food & Water Action Europe και η Eilidh Robb, από τους Friends of the Earth Europe.

Διαβάστε τη συνέχεια στο energypress.gr

Περισσότερες από 100 οργανώσεις στην ΕΕ συνυπογράφουν κατά του καταλόγου Προτεραιότητας της ΕΕ για τα ορυκτά καύσιμα

8 Νοεμβρίου 2021

Σήμερα, περισσότερες από 100 οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του ευρωπαϊκού γραφείου της Greenpeace, απέστειλαν επιστολή στους συμμετέχοντες στη Συνάντηση λήψης αποφάσεων υψηλού επιπέδου της 9ης Νοεμβρίου 2021 για τον 5ο Κατάλογο Έργων Κοινοτικού Ενδιαφέροντος (5th PCI list). Οι συνυπογράφουσες οργανώσεις ζητούν από τους ευρωβουλευτές να υπερασπιστούν έναν 5ο κατάλογο PCI χωρίς ορυκτό αέριο. Από τη μεριά του το ελληνικό γραφείο της Greenpeace ζητά από τους Έλληνες ευρωβουλευτές να πράξουν το αυτονόητο για την αντιμετώπιση της υπαρξιακής αυτής κρίσης που βιώνουμε, απαιτώντας τη γρήγορη και σταδιακή απεξάρτηση της Ελλάδας και της Ευρώπης από το ρυπογόνο και ακριβό ορυκτό αέριο. Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή.

ΠΡΟΣ: Συμμετέχοντες στη Συνάντηση λήψης αποφάσεων υψηλού επιπέδου της 9ης Νοεμβρίου 2021 για τον 5ο Κατάλογο Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος  (5th PCI list).

Αγαπητοί συμμετέχοντες στη Συνάντηση λήψης αποφάσεων υψηλού επιπέδου της 9ης Νοεμβρίου 2021 για τον 5ο Κατάλογο Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος  (5th PCI list),

Εμείς, οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών από όλη την Ευρώπη, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σχετικά με την επικείμενη συνάντηση υψηλού επιπέδου για τη λήψη αποφάσεων που αφορά στον 5o Κατάλογο Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (κατάλογος PCI) που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Νοεμβρίου 2021.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.greenpeace.org

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.