Σύμβουλος Ερντογάν – Ενας πύραυλος από την Κριμαία και δεν θα μείνει ούτε Κρήτη ούτε Αλεξανδρούπολη

«Εσύ εγκαταλείπεις την Τουρκία, πας στην Αλεξανδρούπολη (…) ενώ στήνεις και βάση στην Κρήτη» παραπονιέται ο σύμβουλος του Ερντογάν.

4 Νοεμβρίου 2021

Προειδοποιήσεις απευθύνει στις ΗΠΑ για τη στρατιωτική συνεργασία της με την Ελλάδα ο Μεσούτ Χακί Τζασίν, σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Κάστρα από άμμο»

«Εσύ εγκαταλείπεις την Τουρκία, πας στην Αλεξανδρούπολη και, όπως κάνουν τα παιδιά στη θάλασσα, χτίζεις κάστρα από άμμο, ενώ στήνεις και βάση στην Κρήτη» λέει ο Τζασίν, απευθυνόμενος στις ΗΠΑ.

«Ενας πύραυλος να πέσει εκεί από την Κριμαία και δεν θα μείνει ούτε Κρήτη, ούτε Αλεξανδρούπολη» προσθέτει, στη διάρκεια δηλώσεών του στον τηλεοπτικό σταθμό CNNturk, σύμφωνα με τα tourkikanea.

Προειδοποίηση Λαβρόφ

Ο σύμβουλος του Ερντογάν προφανώς αναφέρεται στην προειδοποίηση του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος είχε προειδοποιήσει ότι χώρες που φιλοξενούν επιθετικά όπλα κατά της Ρωσίας βρίσκονται στο στόχαστρό της.

Αυτό σε συνδυασμό με την ανησυχία που προκαλεί στην Τουρκία η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στο ελληνικό έδαφος, η οποία εκφράστηκε πρόσφατα και από τον ίδιο τον τούρκο πρόεδρο Ερντογάν που δήλωσε πως η αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη «μας αναστατώνει».

Πόλεμο με ΗΠΑ

Ο Μεσούτ Χακί Τζασίν είναι σύμβουλος για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αυτός που πρόσφατα είχε προβλέψει πόλεμο Τουρκίας και ΗΠΑ στη Συρία, επειδή οι Αμερικανοί υποστηρίζουν τους Κούρδους.

Πηγή: www.tovima.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.