Από το «στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας» στο «σας παραδίδουμε την Ελλάδα στα χέρια σας»

Η «συμβολική» κίνηση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Κώστα Τασούλα προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ – Μια ζωή ραγιάδες!

1 Σεπτεμβρίου 2021

Ο κύριος Κώστας Τασούλας είναι πρόεδρος της Βουλής κι όταν μιλάει δημόσια -το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος- εκπροσωπεί την πολιτειακή ηγεσία της χώρας, τουλάχιστον σε επίπεδο αστικών θεσμών. 

Αυτός ο κύριος, λοιπόν, εκπροσωπώντας τη χώρα, είπε -δημόσια- στον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μπομπ Μενέντεζ, κατά τη διάρκεια συνάντησης τους:

«Από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο και από την Κρήτη μέχρι την Θράκη, σας παραδίδουμε την Ελλάδα σήμερα στα χέρια σας. Και είμαστε βέβαιοι ότι είναι σε καλά χέρια».

Όπως θα δείτε παρακάτω στο βίντεο τα λόγια του Κ. Τασούλα ειπώθηκαν ενώ έδινε στον Μπ. Μενέντεζ  μια καλλιτεχνική απόδοση του χάρτη της Ελλάδας.

Μα, τι ωραία χειρονομία! Γεμάτη συμβολισμούς απ’ την παράδοση του αστικού πολιτικού προσωπικού της χώρας. Τι κίνηση! Όλος ο ραγιαδισμός δεκαετιών στις ΗΠΑ συμπυκνωμένος!

Μήπως είμαστε υπερβολικοί; Ένα δώρο έκανε ο άνθρωπος…

Ο ίδιος ο επίσημος εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Μπ. Μενέντεζ δεν άφησε καμία αμφιβολία για την επίσκεψη του στην Ελλάδα:

«Η προσδοκία μου είναι μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα υπάρξει μια νέα συμφωνία, που θα βασίζεται και θα διευρύνει την ήδη υπάρχουσα αμυντική μας συνεργασία» υποστήριξε στην «Καθημερινή». «Είμαστε ευγνώμονες που η Ελλάδα μας φιλοξενεί στον κόλπο της Σούδας, αλλά χτίζουμε πάνω σε αυτό, η Αλεξανδρούπολη είναι μια νέα διάσταση αυτής της συνεργασίας» συμπλήρωσε. 

Άξιος, λοιπόν, ο κύριος Τασούλας για την κυβέρνηση που εκπροσωπεί. Συνεχίζουν απτόητοι τη συνέχεια του αστικού κράτους που αντιμετωπίζει τη χώρα σαν αμερικανοΝΑΤΟϊκό οικόπεδο. Απ’ αυτήν την αντίληψη, άλλωστε, προκύπτει και η ευκολία των δηλώσεων Τασούλα σε «συμβολικό» επίπεδο. 

Και κάτι ακόμα για μην κοροϊδευόμαστε: Η κίνηση και οι δηλώσεις Τασούλα παραπέμπουν  σε εκείνο το «στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας»Ξέρετε για πότε μιλάμε: Για τότε που ο ίδιος ο Τρούμαν έστειλε στην Ελλάδα το 1948 τον Βαν Φλιτ για να «εποπτεύσει» την εφαρμογή του «Δόγματος» του, του «Δόγματος Τρούμαν».  Θα γνωρίζει φυσικά ο κύριος Τασούλας  εκείνη τη φράση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου προς το Βαν Φλιτ: «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας». Είναι μια φράση που αποκαλύπτει τον ραγιαδισμό του αστικού πολιτικού συστήματος στους Βαν Φλιτ και σε εκείνους που έκαναν χρήση ναπάλμ στον ελληνικό εμφύλιο, ενάντια στους αντάρτες του ΔΣΕ, στο Γράμμο. Κάτι ξέρει ο κύριος Τασούλας απ’ όλα αυτά. Είναι εκείνος, άλλωστε, που αγόρευε κατά του κομμουνιστή… δικτάτορα Μπελογιάννη. Λογικό.


Πηγή: www.ekypros-news.com.cy

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.