Περιμένοντας τους Αμερικανούς να μας «σώσουν» από τους Τούρκους και άλλα «αφηγήματα»! Οι δηλώσεις Δένδια

18 Οκτωβρίου 2021

Σε συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στην ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία και στην «αμερικανική παρουσία» σε ελληνικό έδαφος δήλωσε:

«Η παρουσία αυτή θωρακίζει περαιτέρω τη χώρα μας από εξωτερικές απειλές» προσθέτει. «Αν μία χώρα σχεδιάζει το “απονενοημένο διάβημα”, να μας επιτεθεί, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της ότι σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα στη χώρα μας».

Οι συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ είναι χρήσιμες και μπορούν να προσφέρουν στην χώρα αν αξιοποιηθούν σωστά. Το να γίνεται εκμετάλλευση τους για εσωτερικούς- πολιτικούς λόγους όμως είναι άκρως επικίνδυνο. Κι αυτό γίνεται συστηματικά…

Έχει επισημανθεί ο κίνδυνος του εφησυχασμού και η κυβέρνηση κάνει ότι περνά από το χέρι της για να δικαιώσει όσους τον επισημαίνουν.

Κανένας Αμερικανός δεν πρόκειται να πολεμήσει «αν μία χώρα σχεδιάζει το “απονενοημένο διάβημα”, να μας επιτεθεί» και θέλουμε να πιστεύουμε ότι το έχει κατανοήσει αυτό ο κ. Δένδιας και η υπόλοιπη κυβέρνηση. Το μόνο που θα κάνουν οι Αμερικανοί θα ΄ναι να «κλειστούν» στις βάσεις τους -τους έχουμε δώσει πολλές- και να αναμένουν να περάσει η κρίση με τηλεφωνήματα που θα γίνουν και από την Ουάσινγκτον. Θα ξέρει επίσης ο κ.Δένδιας ότι «καμία χώρα» δεν πρόκειται να επιτεθεί στην Αλεξανδρούπολη ή όπου αλλού υπάρχουν αμερικανικά στρατεύματα. Υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές…

Το ελληνικό έδαφος θα το υπερασπίσουν μόνο οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και κανένας άλλος. Γι΄ αυτό και καλό θα ΄ναι να επικεντρώσει η κυβέρνηση την προσπάθεια της στο πως θα τις ενδυναμώσουν άμεσα.

Η ιστορία μας έχει δείξει πολλές φορές και πάντα με τρόπο οδυνηρό ότι οι «σωτήρες» μας έρχονται πάντα αργά και μόνο για να μας «συμβουλεύσουν» να τα βρούμε με την «χώρα που σχεδιάζει το “απονενοημένο διάβημα”, να μας επιτεθεί» και που λέγεται Τουρκία…

Πηγή: www.militaire.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.