Τουρκία: Η Ελλάδα δεν εξοπλίζει τα νησιά για να επιτεθεί στην Τουρκία

7 Οκτωβρίου 2021

Με τίτλο «Η Ελλάδα δεν είναι εχθρός, είναι γείτονας» δημοσιεύεται σήμερα στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Σοζτζού» άρθρο του Εγκέ Τσανσέν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο οποίος σημειώνει έναν «ανταγωνισμό εθνικισμού» μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) και κυβέρνησης AKP, ενώ υποστηρίζει ότι όσοι ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά της, προκειμένου να καταλάβει την Τουρκία, είναι απλά βλακείες!

Χωρίς νόημα η ένταση με την Ελλάδα

«Η διένεξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν έχει τελειώσει λόγω της γεωγραφίας που βρίσκονται. Αυτό σημαίνει ότι οι Τούρκοι με τους Έλληνες είναι εχθροί ο ένας με τον άλλον; Όχι! Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία με την Ελλάδα είναι γείτονες, αυτό είναι όλο! Η Γερμανία με τη Γαλλία μέχρι σήμερα πήγαιναν συνεχώς σε πόλεμο. Γιατί είναι γειτονικά έθνη. Αλλά βοηθώντας ο ένας τον άλλον δημιούργησαν την ΕΕ. Ρωτάω: Με ένα πληθυσμό 12 εκατομμυρίων, μπορεί ο σκοπός της Ελλάδας εξοπλίζοντας τα νησιά του Αιγαίου να είναι να καταλάβει την Τουρκία; Παρακαλώ ας μη λέμε βλακείες!

Ο λόγος είναι προφανώς πως φοβούνται ότι εμείς θα καταλάβουμε αυτά τα νησιά. Το πρόβλημα των εξωτερικών σχέσεων της Τουρκίας, το οποίο μπορεί να λύσει εύκολα, είναι η ένταση χωρίς νόημα με την Ελλάδα. Και αυτός που είναι πιο ισχυρός έχει ευθύνη να ηγείται της ειρήνης», αναφέρει το άρθρο, με υπότιτλο: «Η Ελλάδα είναι ο μπροστινός μας κήπος, ας τον κρατήσουμε καθαρό».

Πηγή: www.ethnos.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.