Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαίς. Διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ο Δήμος Τρίπολης παρουσιάζει το συμφωνικό και χορωδιακό έργο «Όλη η Πελοπόννησος μια χορωδία για τον Μίκη Θεοδωράκη και την Ελλάδα ”Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαις… 200 χρόνια μετά”», σε μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.

Η παρουσίαση του συμφωνικού και χωροδιακού έργου θα γίνει την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη, όπου 400 χορωδοί́ από δέκα πόλεις της Πελοποννήσου και η Συμφωνική Ορχήστρα και Μαντολινάτα Ελλάδας αναμένεται να ενώσουν τις φωνές τους.

Σολίστ θα είναι οι λυρικοί́ καλλιτέχνες Ελένη Βουδουράκη, Ελένη Δάβου, Αντώνης Κορωναίος και Παντελής Κοντός, λαϊκός ερμηνευτής ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και αφηγητής ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας.

Σύμφωνα με τον Δήμο Τρίπολης, «το έργο αυτό́ παρουσιάζεται φέτος για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και γι’ αυτό περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα κυριότερα έργα με επικό χαρακτήρα που έχει μελοποιήσει ο μεγάλος μας συνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, όπως, “Πνευματικό Εμβατήριο” Άγγελου Σικελιανού, “Ωδές” Ανδρέα Κάλβου (Αρκαδία 4), “Ρωμιοσύνη” Γιάννη Ρίτσου, “Επιφάνεια και μυθιστόρημα” Γεωργίου Σεφέρη, ” Άξιον Εστί” Οδυσσέα Ελύτη, “Ματχάουζεν” Ιάκωβου Καμπανέλλη, “Τραγούδια του Αγώνα” Μάνου Ελευθερίου κ.ά.».

«Τη μουσική διεύθυνση και τη συμφωνική και χορωδιακή ενορχήστρωση του έργου του Μίκη Θεοδωράκη υπογράφει ο διακεκριμένος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης και τα κείμενα-ποίηση η ποιήτρια Κλέλια Χαρίση», προσθέτει ο Δήμος Τρίπολης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πηγή: www.ogdoo.gr