Το αληθινό πρόσωπο της άκρας δεξιάς: Παράδοση του ΕΣΥ (του Κράτους) στους ιδιώτες

Θάνος Πλεύρης: Ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί ως ασφαλιστική εταιρεία – ΣΔΙΤ σε νοσοκομεία και ΠΦΥ

7/09/2021

Την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να βάλει τους ιδιώτες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), εκχωρώντας τους βασικές υπηρεσίες, αναλαμβάνει ως φαίνεται να υλοποιήσει ο Θάνος Πλεύρης.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι για την κυβέρνηση «το Εθνικό Σύστημα Υγείας, συνολικά, δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα υγείας», σημειώνοντας μάλιστα ότι «ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας».

Υπογράμμισε δε ότι ο ΕΟΠΠΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί ως ασφαλιστική εταιρεία, ανοίγοντας, παράλληλα, παραθυράκι για… ξεσκαρτάρισμα σε γιατρούς, προσωπικό και υπηρεσίες.

«Είναι τα χρήματα όλων των Ελλήνων ασφαλισμένων, αφορούν κυρίως το κομμάτι και της ιδιωτικής υγείας και θα πρέπει να μπει τάξη ώστε ο πολίτης που πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και να παίρνει την ποιοτική παροχή που του αναλογεί» υποστήριξε. «Είναι λοιπόν μέσα στις προθέσεις μας να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτική υπηρεσία.  Γιατί πολλές φορές οι συμβαλλόμενοι με τον ΕΟΠΥΥ πληρούν ή μπορεί και να μην πληρούν τις προϋποθέσεις. Όχι, θα έχουμε ποιοτικούς δείκτες, θα λειτουργεί ως κανονική ασφαλιστική εταιρία» ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Σε ό,τι αφορά τα διαβόητα ΣΔΙΤ, τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα υλοποιήσει και στα νοσοκομεία και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Τέλος, τόνισε ότι όλα τα νοσοκομεία θα αξιολογηθούν, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι δεν θα περάσουν όλα. «Είναι πολλή δουλειά που θα κάνει και η αναπληρώτρια υπουργός γιατί την αφορά, είναι οι υγειονομικοί χάρτες. Δηλαδή ποιος είναι ο υγειονομικός χάρτης ανά Περιφέρεια;  Πρέπει να δούμε ότι θέλουμε να έχουμε ισχυρά νοσοκομεία που θα κάνουν τη δουλειά τους και όχι να έχουμε μια φιλοσοφία σώνει και καλά ότι πρέπει τύποις να λειτουργούν νοσοκομεία» είπε χαρακτηριστικά, σπεύδοντας πάντως να καθησυχάσει ότι «κανείς δεν μιλάει για κλείσιμο».  «Αλλά μπορείς να έχεις βάσεις. Η βάση σου ποια είναι;  Η αναβάθμιση όπου χρειάζεται και να ξέρεις ότι δεν θα είναι η Αθήνα πάντα ο πρώτος σταθμός» κατέληξε.

Πηγή: kosmodromio.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.