Ειρηνική διαμαρτυρία πιστών έξω από το Ουκρανικό Κοινοβούλιο

21 Aυγούστου 2021

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου από πιστούς της Ουκρανικής Εκκλησίας, έξω από το Κοινοβούλιο της Ουκρανικής Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η διαμαρτυρία έγινε την ώρα που ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συναντιόνταν με τον Πρόεδρο της Βουλής.

Οι πιστοί της Ουκρανικής Εκκλησίας ζητούσαν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να τους δει, ενώ μιλούσαν κατά του Τόμου που εκχωρήθηκε στους σχισματικούς.

Επίσης, στα χέρια κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα και φωτογραφίες από τις αρπαγές των Ναών, καθώς και φωτογραφίες του Μητροπολίτη Ονουφρίου.

Σύμφωνα με τα Ουκρανικά ΜΜΕ περίπου 10.000 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο, ενώ η αστυνομία σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει ότι η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ειρηνικά και χωρίς συγκρούσεις.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε στο Κοινοβούλιο με πλήρη μυστικότητα, ενώ η αυτοκινητοπομπή δεν πέρασε ανάμεσα από τους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί

kievo diamartiries1

kievo diamartiries1

kievo diamartiries1

kievo diamartiries6

kievo diamartiries6

diamartyria radna

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.