Αστακός το Κίεβο για την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη – Φόβος για ταραχές!

19 Αυγούστου 2021

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από πιστούς, κατά της επισκέψεως το Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στην Ουκρανία.

Οι πιστοί της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας αντιδρούν με την άφιξη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, την ώρα που γίνονται διώξεις και καταλήψεις Ιερών Ναών.

Να αναφερθεί ότι και το γνωστό hashtag #СТОПВАРФОЛОМЕЙ έχει πάρει διαστάσεις στα κοινωνικά δίκτυα τόσο της Ουκρανίας όσο και της Ρωσίας, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από κληρικούς της Ι.Μ. Ζαπορόζιε.

Με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρα λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία, η Κυβέρνηση προσπαθεί να λάβει αυστηρά μέτρα για την αποφυγή επεισοδίων.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Εθνικής, Πολιτικής και Θρησκευμάτων της Κυβέρνησης της Ουκρανίας Α. Γιουράς, σε δηλώσεις του τόνισε ότι προβλέπει ταραχές με πιστούς στο Κίεβο εκ μέρους των πιστών του Πατριαρχείου Μόσχας.

“Παρόλο αυτά δεν ανησυχούμε, διότι η αστυνομία θα κάνει σωστά την δουλειά της” – τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γιουράς.

Επίσης, σύμφωνα με το το επίσημο site της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, η πρόσβαση στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας μέσω σημείων ελέγχων, ενώ θα απαγορεύεται η μεταφορά φαγητών ή νερού.

Τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα μέτρα της αστυνομίας, η δυνατότητα στάθμευσης οχημάτων στο κέντρο του Κιέβου θα είναι περιορισμένη.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.