Επικίνδυνο επίπεδο μικροσωματιδίων στην Αθήνα

4 Αυγούστου 2021

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δίνει μέσω ειδικής πλαφόρμας την εικόνα που επικρατεί όσον αφορά τα επικίνδυνα για τον οργανισμό μικροσωματίδια σε πολλές περιοχές της χώρας, όμως χειρότερη εικόνα παρουσιάζει η Αθήνα. Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα επιβαρημένη από τις στάχτες, αλλά και από τον καύσωνα, συν τους συνήθεις ρύπους του λεκανοπεδίου.
Εδώ μπορείτε να βλέπετε ζωντανά την κατάσταση που επικρατεί καθώς ο χάρτης ενημερώνεται και διαμορφώνεται κάθε λεπτό.  «Η κατάσταση πλέον σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι άσχημη όσο αφορά τα επιβλαβή σωματίδια PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα). Εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους του λεκανοπεδίου, στις περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5, να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες. Αν πρέπει να κυκλοφορήσετε έξω χρησιμοποιήστε μάσκα N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5», αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr

ΠΡΑΣΙΝΟΙ: η ατμοσφαιρική ρύπανση στο κόκκινο. Η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω κακής ποιότητας του αέρα

“Στο σύνολο σχεδόν του λεκανοπεδίου η ατμοσφαιρική ρύπανση βρίσκεται στο κόκκινο αλλά κυβέρνηση κρύβει τις υπερβάσεις του ορίου συναγερμού για το όζον και των ορίων ενημέρωσης του κοινού, παρόλο που απαιτούνται άμεσα μέτρα”, καταγγέλλουν οι Πράσινοι.
Εν μέσω του καύσωνα κα της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, τρία υπουργεία συμμετέχουν στην «εγκληματική» αυτή απόκρυψη των σημερινών συνεχών υπερβάσεων των ορίων ενημέρωσης και συναγερμού για το όζον, στους σταθμούς μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Αττική αρμοδιότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος. Υπεύθυνα όμως είναι τα υπουργεία: α) Υγείας, β) Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και γ) το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Διαβάστε τη συνέχεια στο prasinoi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε επίσης

Ένα σενάριο “θερμικού θανάτου” της Αθήνας