Βλέποντας από drone την Αθήνα με τις τρομερές θερμοκρασίες της

1 Αυγούστου 2021

Τo upstories σε συνεργασία με το meteo.gr δημιούργησε ένα βίντεο από drone που δείχνει την Αθήνα να φλέγεται, με καυτές ταράτσες και καυτή άσφαλτο που ανεβάζουν παντού τη θερμοκρασία. Μια σταλιά δροσιάς το συντριβάνι της πλατείας Ομόνοιας.

«Στα πιο θερμά (βαθύ κόκκινο) σημεία η θερμοκρασία ξεπερνούσε τους 55° Κελσίου, ενώ για ακόμα μια φορά η θερμοκρασία που αναπτύσσονταν στις μονάδες κλιματισμού στις ταράτσες των μεγάλων κτηρίων καθώς και στην πυρακτωμένη άσφαλτο άγγιζε τους 70°+ Κελσίου» αναφέρει το upstories που ευχαριστεί για τη συνεργασία του το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Η Ακρόπολη, παρά την ηλικία της, ή μάλλον χάρη σε αυτήν και στα υλικά της (βασικά στο μάρμαρο), έχει πολύ μικρό θερμικό αποτύπωμα. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ήταν στα μεταλλικά σπιτάκια (isobox) που βρίσκονται σε αυτόν και που είχαν ανάψει στους 57° Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο Δευτέρα, αναφέρει αίθριο και πολύ ζεστό καιρό σε όλη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και θα σημειώσει επιπλέον μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φθάσουν τους 41 με 43, κατά τόπους στη Στερεά, στην ανατολική Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία τους 44 με 45 ενώ στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι στις περισσότερες περιοχές πάνω από 28 με 29 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.

Για την Τρίτη προβλέπονται οι ίδιες συνθήκες. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φθάσουν τους 41 με 43, κατά τόπους στη Στερεά, στην ανατολική Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία τους 44 με 45 ενώ στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα παραμείνουν στις περισσότερες περιοχές πάνω από 28 με 29 βαθμούς Κελσίου, όπως και την Δεύτερα.

Και για την Τετάρτη όμως προβλέπεται ο ίδιος εφιαλτικά ζεστός καιρός με ίδιους ανέμους και ίδιες θερμοκρασίες με της Δευτέρας και της Τρίτης. Ανάσα δεν προβλέπεται ούτε τα βράδια, αφού παρά την μείωση, η θερμοκρασία θα παραμείνει στους 28 και 29 βαθμούς. Ίδια είναι η πρόγνωση της ΕΜΥ και για την Πέμπτη. Την Παρασκευή προβλέπεται μικρή πτώση, αλλά η θερμοκρασία θα παραμείνει πολύ υψηλή σε όλη τη χώρα.

Πηγή: slpress.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.